Η Peugeot Citroën καταργεί 8.000 θέσεις εργασίας

Λόγω της κρίσης στον τομέα της αυτοκινητοβιομηχανίας.

Σε περικοπές 8.000 θέσεων εργασίας προχωρά η Peugeot Citroën, που ανακοίνωσε επίσης τη διακοπή της παραγωγής σε εργοστάσιό της στο Ολνέ -έξω από το Παρίσι- που απασχολεί 3.000 άτομα το 2014, λόγω της ευρωπαϊκής κρίσης στον τομέα της αυτοκινητοβιομηχανίας.

Η ανακοίνωση της Peugeot Citroën περιλαμβάνει και το κλείσιμο του εργοστασίου της στο προάστιο του Παρισιού Ολνέ-Σου-Μπουά, δηλαδή την κατάργηση 3000 θέσεων εργασίας, αλλά, άλλων 1.400 θέσεων στο εργοστάσιο της στον πόλη Ρεν και 3.600

πόστων στον τομέα της κατασκευής, διοίκησης, ανάπτυξης και εμπορίου με εθελούσιες εξόδους. Βέβαια, η αυτοκινητοβιομηχανία δηλώνει ότι «δεσμεύεται να παρέχει μια λύση στο πρόβλημά της απασχόλησης σε κάθε εργαζόμενο» του εργοστασίου που κλείνει.

Δεδομένου ότι η πωλήσεις της Peugeot Citroën στην Ευρώπη έπεσαν κατά 15,2% το πρώτο εξάμηνο του έτους, ενώ το 61% των πωλήσεων της γίνονται εντός των συνόρων της, η εταιρία ξεκινά να ανοίγει δρόμους σε χώρες όπως η Κίνα και η Ρωσία. Μάλιστα τον περασμένο Φεβρουάριο συζητήθηκε και η συγχώνευση της με τη General Motors.

Keywords
Τυχαία Θέματα