Η αρχή του τέλους ή ακόμα δεν είδαμε τίποτα; Ποδόσφαιρο τέλος για Ψωμιάδη – Μπέο, Καβάλα και Ολυμπιακός Βόλου στη Β’ Εθνική!

Τον υποβιβασμό των ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου και Καβάλα, «δια της καταλήψεως της τελευταίας θέσης στο βαθμολογικό πίνακα», αποφάσισε η Πειθαρχική Επιτροπή της Σούπερ Λίγκας. Εκτός ποδοσφαίρου εφ όρου ζωής μένουν οι Μάκης Ψωμιάδης και Αχιλλέας Μπέος, ενώ στη Σούπερ Λίγκα παραμένουν Λάρισα
και Πανσερραϊκός. Έντονες οι πρώτες αντιδράσεις, με τους Βολιώτες να ετοιμάζουν αποκλεισμούς σε λιμάνια και αεροδρόμια!Η απόφαση, που εκδόθηκε στις 4.50 το πρωί της Πέμπτης, έπειτα από μαραθώνια συνεδρίαση, που ξεκίνησε το μεσημέρι της Τετάρτης, αναφέρει ότι υποβιβάζονται στη Β’ Εθνική ο Ολυμπιακός Βόλου και η Καβάλα για την εμπλοκή τους στο σκάνδαλο των στημένων αγώνων.Επίσης, επιβλήθηκαν πρόστιμα από 300.000 ευρώ σε κάθε ΠΑΕ και από 90.000 ευρώ στα πρόσωπα. Αθώος κρίθηκε ο Γιάννης Παπακώστας, ενώ σώζονται Λάρισα και Πανσερραϊκός αφού ανεβαίνουν δύο θέσεις και διατηρούνται στην κατηγορία!Εκτός ποδοσφαίρου εφ όρου ζωής μένουν οι Μάκης Ψωμιάδης και Αχιλλέας Μπέος, στους οποίους επιβλήθηκαν οι ποινές: α) απαγόρευσης εκτελέσεως οποιασδήποτε δραστηριότητας σχετίζεται με το ποδόσφαιρο εφ όρου ζωής, β) απαγόρευσης εισόδου στους αγωνιστικούς χώρους εφ όρου ζωής και γ) πρόστιμο 90.000 ευρώ.Για την Καβάλα, η πειθαρχική δίωξη για παραβάσεις του κανονισμού περί ντόπινγκ κηρύχθηκε άκυρη.Όσον αφορά στη συμμετοχή του Ολυμπιακού Βόλου στο Europa League, αυτή δεν κινδυνεύει, μέχρι να τελεσιδικήσει η υπόθεση. Αν η ποινή διατηρηθεί και σε δεύτερο βαθμό, τότε η UEFA αναμένεται να αποφασίσει τον αποκλεισμό των Βολιωτών από την Ευρώπη, καθώς, όπως έχει επανειλημμένως τονιστεί, η ευρωπαϊκή ομοσπονδία θα κινηθεί, μόλις υπάρξουν αποφάσεις από τα αθλητικά δικαστήρια.Όλες οι ποινές είναι εφέσιμες. Αν οι εφέσεις υποβληθούν μέχρι την Παρασκευή, τότε, έως το τέλος της επόμενης εβδομάδας, η Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ θα έχει συνεδριάσει και θα έχει κρίνει την υπόθεση τελεσίδικα.Οι πρώτες αντιδράσεις των… παθόντων, πάντως, ήταν ενδεικτικές όσων πρόκειται να ακολουθήσουν. Ο Αχιλλέας Μπέος, από τη μία, μίλησε μέσα από τις φυλακές Κορυδαλλού «ειλημμένη και αβάσιμη» απόφαση και «κατάπτυστο» σκεπτικό, ενώ ο πρόεδρος του Ολυμπιακού Βόλου, Γιώργος Τόρρης, προανήγγειλε προσφυγή στα ευρωπαϊκά δικαστήρια και οι οπαδοί της ομάδας σχεδιάζουν ήδη αποκλεισμούς δρόμων και λιμανιών.Από την άλλη, στην Καβάλα, ο Σταύρος Ψωμιάδης μίλησε για απόφαση καθοδηγούμενη, στοχευμένη και χωρίς στοιχεία και υπονόησε πολιτικές επιρροές για τη λήψη της. Αρνήθηκε, δε, κάθε ανάμειξη του πατέρα του στην ομάδα της Καβάλας και τόνισε ότι, αν χρειαστεί, θα φτάσει μέχρι το CAS!
Keywords
Τυχαία Θέματα