Η Λαγκάρντ ζητάει από τους Έλληνες να παραδειγματιστούν από την Λετονία!

«Πρότυπο μεταρρυθμίσεων» για τις χώρες της Ευρώπης.

Η γενική διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Κριστίν Λαγκάρντ ξαναχτυπά και αυτήν τη φορά καλεί την Ελλάδα και άλλες χώρες της Ευρώπης να πάρουν μαθήματα από τη Λετονία για το επιτυχημένο πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων που ακολούθησε!

«Ένα σημαντικό σημείο είναι ότι το πρόγραμμα των μεταρρυθμίσεων ανήκει στους Λετονούς πολιτικούς. Συνειδητοποίησαν ότι οι δομικές αλλαγές ήταν αναγκαίες και πήραν κάποιες πολύ γενναίες

αποφάσεις» τονίζει σε συνέντευξή της στη σουηδική εφημερίδα «Svenska Dagbladet».

Παράλληλα εμφανίζεται θετική στην ιδέα μιας τραπεζικής ένωσης, στην οποία η ΕΕ θα έχει συλλογική ευθύνη στη διασφάλιση της σταθερότητας των τραπεζών της περιοχής, χωρίς όμως να εξειδικεύσει περαιτέρω τις σκέψεις της για το θέμα αυτό. Στην ίδια συνέντευξη, η κυρία Λαγκάρντ, υπογραμμίζει ότι η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα έχει περιθώρια να μειώσει τα επιτόκια, ενώ αρνείται για ακόμη μία φορά ότι το Ταμείο έχει ξεκινήσει συνομιλίες με την Ισπανία για ενίσχυση.

Σημειώνεται πως η Λετονία ζήτησε διάσωση από το ΔΝΤ το Δεκέμβριο του 2008 και το τριετές πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων ολοκληρώθηκε το Δεκέμβριο του περασμένου έτους παρά το ότι η χώρα αποπληρώνει ακόμη τα δάνεια στο Ταμείο.

Keywords
Τυχαία Θέματα