Η ώρα των αποφάσεων από τους κοινωνικούς εταίρους για το μισθολογικό

Στα μέσα της ερχόμενης εβδομάδας αναμένεται να αρχίσει να ξεκαθαρίζει το τοπίο για τα μισθολογικά.

Την ερχόμενη Τετάρτη θα πραγματοποιηθεί συνάντηση των προεδρείων των ΓΣΕΕ, ΣΕΒ, ΕΣΕΕ και ΓΣΕΒΕΕ, με απώτερο στόχο να αποτραπεί η πράξη νομοθετικού περιεχομένου για κατώτατους μισθούς και δώρα, κάτι που θα προκαλούσε ανυπέρβλητα προβλήματα όχι

μόνο στην κοινωνία, αλλά και στη συνοχή των κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση Παπαδήμου. Οι τελικές αποφάσεις θα ανακοινωθούν στα τέλη του μήνα από το υπουργείο Εργασίας.

Μιλώντας στην τηλεόραση του Σκάι, ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ, Γιάννης Παναγόπουλος, εμφανίστηκε ανοιχτός στο διάλογο για τα μισθολογικά, ξεκαθαρίζοντας ωστόσο ότι «δεν θα πρέπει να διαλύσουμε την Εθνική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας».

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Διοίκησης Επιχειρήσεων, Κωνσταντίνος Λαμπρινόπουλος, τόνισε ότι σε αυτόν τον αγώνα «εργοδοσία και εργαζόμενοι θα πρέπει να πορευτούν μαζί», ενώ ο γενικός διευθυντής του Συνδέσμου Επιχειρήσεων & Λιανικών Πωλήσεων Ελλάδος (ΣΕΛΠΕ), Αντώνης Ζαΐρης, επέμεινε ότι θα πρέπει να υπάρξει «πάγωμα» μισθών και να γίνουν παρεμβάσεις στη λειτουργία της δημόσιας διοίκησης και της καινοτομίας.

Keywords
Τυχαία Θέματα