Καμμένος: Είτε κατάργηση, είτε αποδοχή του μνημονίου

Επτά όρους, μεταξύ των οποίων και η καταγγελία των συμβάσεων του μνημονίου, έθεσε ο κ. Πάνος Καμμένος προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας προκειμένου να συμμετέχει σε κυβέρνηση συνεργασίας.

Δήλωσε ότι συμφωνεί με τον Κ.Παπούλια πως υπάρχει ανάγκη διακυβέρνησης της χώρας, και τόνισε ότι αν οι επτά θέσεις γίνουν δεκτές, και ενημερωθεί επισήμως για την κατάσταση της οικονομίας, θα μπορούσε να συμμετέχει σε κυβέρνηση εθνικού

σκοπού.

Οι 7 όροι που έθεσε ο κ. Καμμένος:

Άμεση ανακήρυξη της ΑΟΖ για όλη την ελληνική επικράτειαΆμεση ανάληψη καταστατικού ελέγχου Τράπεζας της ΕλλάδοςΣυγκρότηση επιτροπής λογιστικού ελέγχου του χρέους από το 1974, του PSI και της πρώτης δανειακής σύμβασης.Καταγγελία των δανειακών συμβάσεων και των μνημονίων, για τα οποία  «υπάρχει θέμα νομιμότητας»Ομόφωνη απόφαση για αλλαγή του άρθρου 86 του Συντάγματος περί ευθύνης υπουργών. Πόθεν έσχες για τους πολιτικούς από το 1974 ως σήμερα.Ενημέρωση της Βουλής για τα πεπραγμένα των κυβερνήσεων από το 2009 και δημοσιοποίηση όλων των εγγράφων. Ο κ. Καμμένος έκανε λόγο για έγγραφα που υπογράφηκαν από την κυβέρνηση χωρίς να έχει το δικαίωμα.Εξάντληση των νομικών μέσων για τις γερμανικές αποζημιώσεις και τα κατοχικά δάνεια.

Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφων για την επαναδιαπραγμάτευση του Μνημονίου, ο κ.Καμμένος ξεκαθάρισε ότι «δεν υπάρχει επαναδιαπραγμάτευση, υπάρχει μόνο κατάργηση ή αποδοχή».

Τέλος, ο κ. Καμμένος τόνισε ότι αρνήθηκε να λάβει γνώση της επιστολής Παπαδήμου που του παρουσίασε ο κ. Κάρολος Παπούλιας καθώς όπως εξήγησε «είναι ανεπίσημη, ανυπόγραφη ενώ όπως που είπε ο Πρόεδρος δεν είναι προς δημοσίευση…».

Keywords
Τυχαία Θέματα