Κλείνει τα σενάρια συγκυβέρνησης με το ΠΑΣΟΚ ο Σαμαράς

Την ανάγκη να υπάρξει κυβέρνηση με ισχυρή αυτοδυναμία, η οποία θα προχωρήσει και στις ριζικές αλλαγές και μεταρρυθμίσεις που απαιτεί η χώρα, υπογράμμισε από το βήμα της Βουλής ο πρόεδρος της ΝΔ, Αντώνης Σαμαράς, θέλοντας να κλείσει τη συζήτηση για πιθανή μετεκλογική συγκυβέρνηση με το ΠΑΣΟΚ.

Κατά

την ομιλία του στη συζήτηση για τα συνταξιοδοτικά και τις άλλες επείγουσες ρυθμίσεις εφαρμογής του Μνημονίου, ο κ. Σαμαράς εξαπέλυσε δριμύτατη επίθεση τόσο στο ΠΑΣΟΚ όσο και στην Αριστερά, λέγοντας χαρακτηριστικά πως «δεν είμαστε όλοι ίδιοι».

Έστειλε ακόμη μήνυμα και προς τους διαγραφέντες βουλευτές, υπεραμυνόμενος της επιλογής του να στηρίξει τη νέα δανειακή σύμβαση. Επισήμανε συγκεκριμένα ότι η σημερινή συγκυρία είναι «εντελώς διαφορετική» από το Μάιο του 2010 και ότι με το δεύτερο μνημόνιο κουρεύεται το χρέος, επιμηκύνεται ο χρόνος αποπληρωμής, κόβονται τα επιτόκια και οι τόκοι των επομένων ετών και απομακρύνεται η χρεοκοπία και η εγκατάλειψη της Ελλάδας από τους εταίρους της.

«Πολιτική δεν είναι να λες τα ίδια συνεχώς, ακόμα κι αν αποδειχθεί ότι είχες δίκιο. Δεν είναι μετά Χριστόν προφήτης ο πολιτικός. Ούτε είναι Κασσάνδρα ο πολιτικός. Δεν είναι αυτός ο ρόλος του. Σημασία δεν έχει μόνο η πολιτική πρόβλεψη. Σημασία έχει, κυρίως, η πολιτική παρέμβαση» πρόσθεσε.

Απηύθυνε, τέλος, πρόσκληση να κλείσει με τη σημερινή ψηφοφορία οριστικά το «θλιβερό κεφάλαιο των τελευταίων 2,5 ετών» και να ανοίξει, όπως είπε, «ο δρόμος για τη λαϊκή ετυμηγορία με τις εκλογές».

Keywords
Τυχαία Θέματα