Κλείνει τον κύκλο του στο ΥΠΟΙΚ ο Ευ. Βενιζέλος, μόλις αναλάβει την αρχηγία του ΠΑΣΟΚ

Την αποχώρησή του από το υπουργείο Οικονομικών, μόλις αναλάβει την αρχηγία του ΠΑΣΟΚ, προανήγγειλε ο Ευάγγελος Βενιζέλος, σε συνέντευξή του σε εκπομπή του Alpha, μικρό τμήμα της οποίας μεταδόθηκε από το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του σταθμού.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, εν όψει της εκλογικής διαδιακασίας για την ανάδειξη νέου προέδρου στο ΠΑΣΟΚ

την Κυριακή, 18 του μηνός, ο κ. Βενιζέλος σημείωσε: «Μόλις κλείσει ο κύκλος των εσωκομματικών διαδικασιών στο ΠΑΣΟΚ, έχω την υποχρέωση να οδηγήσω το κόμμα στις εκλογές με τις καλύτερες προϋποθέσεις. Νομίζω δε, ότι η παρουσία μου στο υπουργείο Οικονομικών, τα έφερε η τύχη έτσι και κυρίως τα έφερε η επιθυμία του ελληνικού λαού να επωμιστεί θυσίες, ή η ανοχή του, ή η συμπαράστασή του, η αγωνία του, έτσι ώστε να κλείσει ο κύκλος αυτός με ένα πολύ σημαντικό γεγονός, με την αλλαγή των όρων του δημοσίου χρέους, με την ελάφρυνση των νέων γενιών από ένα τεράστιο βάρος».

Στην επισήμανση της δημοσιογράφου, Γιάννας Παπαδάκου, ότι αυτό σημαίνει την παραίτησή του από το υπουργείο Οικονομικών την Κυριακή ή τη Δευτέρα, πρόσθεσε: «Δεν μπορώ να συνεχίσω να παίζω ένα διπλό ρόλο. Εφόσον αναλάβω και μόλις αναλάβω τα καθήκοντα του αρχηγού του μεγαλύτερου κόμματος αυτής της Βουλής, πρέπει να αφοσιωθώ στα καθήκοντα αυτά».

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης εξομολογήθηκε ακόμη πως, όταν αναλάμβανε υπουργός Οικονομικών, ο περίγυρός του ήταν αντίθετος σε μια τέτοια προοπτική. «Δεν υπήρχε άνθρωπος που να είναι κοντά μου, πλην ελαχιστοτάτων εξαιρέσεων, δεν υπήρχε μέλος της οικογένειάς μου, φίλος μου παλιός, συμμαθητής, συνεργάτης που να μην με αποτρέψει. Όλοι μου λέγανε να μην αναλάβω αυτό το βάρος» είπε χαρακτηριστικά.

Στην ίδια συνέντευξη, ο κ. Βενιζέλος άφησε αιχμές για τον τρόπο χειρισμού της οικονομικής κρίσης από την προηγούμενη κυβέρνηση. «Άρχιζε μια μεγάλη διαπραγμάτευση, προκειμένου στην πραγματικότητα να γίνουν πράγματα που θα έπρεπε να γίνουν από την αρχή, από το πρώτο μνημόνιο. Και, αν δείτε τις διαφορές που υπάρχουν ανάμεσα στο πρώτο πρόγραμμα και το δεύτερο πρόγραμμα, θα αντιληφθείτε, ίσως, τι έπρεπε να έχουν σκεφθεί οι εταίροι μας και τι θα έπρεπε να έχει γίνει από την αρχή, από το Μάρτιο, Απρίλιο, Μάιο του 2010» υπογράμμισε.

Ωστόσο, έσπευσε να συμπληρώσει ότι η κυβέρνηση, τότε, ουσιαστικά «ανίχνευε μια περιοχή άγνωστη».

Keywords
Τυχαία Θέματα