Κομισιόν: Προτεραιότητα η ενότητα της ευρωζώνης

Το σχέδιο δημοσιονομικής ενοποίησης που περιλαμβάνει και την έκδοση ευρωομολόγων έχει ως κίνητρο τη διατήρηση της ενότητας της ζώνης του ευρώ δήλωσε σήμερα από τις Βρυξέλλες ο εκπρόσωπος της Κομισιόν Αμαντέου Αλταφάζ.

Ο εκπρόσωπος του αρμόδιου Επιτρόπου για τις Νομισματικές και Οικονομικές Υποθέσεις Όλι Ρεν ερωτηθείς για την κριτική που άσκησε η Γερμανία στις προτάσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τη δημοσιονομική ενοποίηση που μεταξύ άλλων αναφέρονται και στο κοινό δανεισμό των κρατών της Ευρωζώνης μέσω ευρωομολόγων τόνισε πως το κίνητρο όλων των ενεργειών της Επιτροπής είναι μη διάσπαση της ζώνης του ευρώ.
«Οποιαδήποτε πρόταση, πιστεύουμε, θα πρέπει να βασίζεται στην ιδέα της διασφάλισης της ενότητας στην ευρωζώνη. Η πρότασή μας είναι να βοηθήσουμε την ευρωζώνη να μείνει ενωμένη, όχι να τη βοηθήσουμε να διασπαστεί», ανέφερε ο Αμαντέου Αλταφάζ και τη σημερινή ενημέρωση των δημοσιογράφων.

Επίσης, ξεκαθάρισε ότι η ιταλική κυβέρνηση δεν έχει ζητήσει οικονομική βοήθεια και ότι δεν διεξάγονται συνομιλίες σε ευρωπαϊκό επίπεδο για την παροχή βοήθειας στη χώρα.

Keywords
Τυχαία Θέματα
  • Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Opinion Post