Κορυφώνεται η προεκλογική μάχη ένα βήμα πριν τις κάλπες

Κορυφώνεται η προεκλογική δραστηριότητα των κομμάτων, λίγα εικοσιτετράωρα πριν από την εκλογική αναμέτρηση της 17ης Ιουνίου. Σε πρώτο πλάνο βρίσκεται το ζήτημα των μετεκλογικών συνεργασιών και η συζήτηση για το μέλλον της χώρας στην Ευρωζώνη, ωστόσο στο βάθος μαίνεται ένας πόλεμος με ανοιχτή ατζέντα, η οποία περιλαμβάνει το μεταναστευτικό, την εγκληματικότητα και φθάνει έως τις δηλώσεις Αμυρά, περί αντάρτικου πόλης, που προκάλεσε εισαγγελική παρέμβαση.

Ο Αντώνης Σαμαράς

επιτέθηκε σε ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ για την κατάσταση που επικρατεί στο χώρο της Υγείας. Σήμερα το πρωί ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας περιοδεύει στη Χαλκίδα, ενώ το απόγευμα θα παρουσιάσει τις θέσεις του κόμματός του για την ασφάλεια και την λαθρομετανάστευση.

Διακαναλική συνέντευξη Τύπου δίνει σήμερα ο Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος χθες επισκέφθηκε τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής και χαρακτήρισε προτεραιότητα την ασφάλεια των πολιτών. Οι δηλώσεις του προκάλεσαν την έντονη αντίδραση της ΝΔ η οποία τον χαρακτήρισε λαϊκιστή και καιροσκόπο.

Συνάντηση με τον πρωθυπουργό Παναγιώτη Πικραμμένο θα έχει σήμερα ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, προκειμένου να τον ενημερώσει για τη συνάντηση που είχε στη Ρώμη με τον Ιταλό Πρωθυπουργό Μάριο Μόντι. Για παιχνίδι δημαγωγίας από κάποιες πολιτικές δυνάμεις, έκανε λόγο ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, μιλώντας στον Γιώργο Παπαδάκη και τον Στρατή Λιαρέλλη στο πρωινό ΑΝΤ1. Παράλληλα, τόνισε ότι το δίπολο ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ είναι επίπλαστο και υπογράμμισε ότι «αν δεν σπάσει το σκηνικό τεχνητής πόλωσης δεν οδηγούμεθα πουθενά».

Σε Τρίκαλα, Καρδίτσα, Βόλο και Κατερίνη περιοδεύει σήμερα ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνος Καμμένος. Χθες ο Πάνος Καμμένος ζήτησε την άμεση ανακήρυξη της ΑΟΖ και την κατάργηση των μνημονίων.

Η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα μιλώντας στο κεντρικό δελτίο του ΑΝΤ1 επανέλαβε το «όχι» σε ενδεχόμενη πρόσκληση Τσίπρα για σχηματισμό κυβέρνησης και κάλεσε τους πολίτες να ενισχύσουν το ΚΚΕ. Σήμερα το μεσημέρι η κ. Παπαρήγα συναντάται με σωματείο εργαζομένων στην ΛΑΡΚΟ.

Η Χρυσή Αυγή παρουσιάζει σήμερα το μεσημέρι τις οικονομικές θέσεις του κόμματος.

Ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς Φώτης Κουβέλης χθες έθεσε ως προτεραιότητα την ανάδειξη προοδευτικής κυβέρνησης, ενώ σήμερα έχει συνάντηση με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης.

«Η πρότασή μας στηρίζεται στις αρχές και τις αξίες της πολιτικής οικολογίας για το πως θα παράγουμε και πως θα καταναλώνουμε», τόνισε η επικεφαλής της προεκλογικής εκστρατείας των Οικολόγων Πράσινων Ιωάννα Κοντούλη, η οποία μίλησε στο πρωινό ΑΝΤ1 και τον Γιώργο Παπαδάκη.

Σήμερα ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης δίνει διακαναλική συνέντευξη Τύπου, ενώ χθες έκανε έκκληση στους πολίτες να προσέξουν ποιους θα στείλουν στη Βουλή.

Keywords
Τυχαία Θέματα