Κορυφώνονται οι διεργασίες στο ΠΑΣΟΚ

«Πυρετός» διεργασιών επικρατεί στο ΠΑΣΟΚ λίγα μόλις 24ωρα πριν από το κρίσιμο Εθνικό Συμβούλιο του Σαββατοκύριακου, του οποίου μάλιστα θα προηγηθεί και η συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου, στις 4 το απόγευμα της Παρασκευής. Το ζητούμενο είναι η εύρεση ενωτικής λύσης, την ώρα που ο αριθμός των… προθύμων για τη σωτηρία του κόμματος παρουσιάζει αυξητικές τάσεις. Ηγετικά στελέχη, πάντως, όπως οι κ.κ. Ευάγγελος Βενιζέλος και Ανδρέας

Λοβέρδος, δεν έχουν ακόμη ανοίξει τα χαρτιά τους, εν αντιθέσει με τον κ. Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, που έχει ξεκάθαρα εκφράσει τη βούλησή του να είναι υποψήφιος για την προεδρία.

Ο κ. Βενιζέλος συναντήθηκε προχθές με τον κ. Χρυσοχοΐδη και συζήτησαν όλα τα ενδεχόμενα όσον αφορά στις εσωκομματικές εξελίξεις. Επίσης, συζήτηση είχε ο κ. Βενιζέλος και με τον πρώην πρόεδρο της Βουλής, Απόστολο Κακλαμάνη, ενώ τηλεφωνικά μίλησε με τους κ.κ. Σκανδαλίδη, Ευθυμίου, Βάσω Παπανδρέου και Άννα Διαμαντοπούλου.

Βουλευτές που πρόσκεινται στον κ. Βενιζέλο συνεδρίασαν την Τετάρτη, προκειμένου να καταλήξουν σε ενιαία πρόταση. Όπως προκύπτει, φέρεται να διακινείται ένα κείμενο για συλλογή υπογραφών, με το οποίο θα ζητούν από το Εθνικό Συμβούλιο να αλλάξει η διαδικασία εκλογής προέδρου από τη βάση και να γίνεται από ένα «μίνι» συνέδριο.

Επίσης, περίπου δέκα βουλευτές συναντήθηκαν το βράδυ της Τρίτης με την κυρία Βάσω Παπανδρέου σε ταβέρνα στο Ψυχικό (οι κ.κ. Βλαντής, Μαργέλης, Μοσχόπουλος, Καρύδης, Κατρίνης, Στασινός, Δημ. Παπουτσής, Γικόνογλου).

Από την πλευρά της, η Άννα Διαμαντοπούλου, με επιστολή προς τον πρόεδρο και τα μέλη του Πολιτικού Συμβουλίου, που ανήρτησε στην ιστοσελίδα της, αναφέρει ότι η «δημιουργία και συντήρηση ενός μόνιμου προεκλογικού κλίματος είναι καταστροφική συνταγή».

Η υπουργός Παιδείας προτάσσει τις ανάγκες της χώρας και προτείνει να ανοίξουν άμεσα, μετά την υπογραφή της δανειακής σύμβασης και το PSI, οι εσωκομματικές διαδικασίες και να υπάρξει μια ενωτική πρόταση προς το Εθνικό Συμβούλιο, υπογραμμίζοντας ότι οι υποψήφιοι έχουν ασυμβίβαστο με τη θέση του υπουργού. Το ΠΑΣΟΚ, τονίζει, «στηρίζει ανεπιφύλακτα την κυβέρνηση Παπαδήμου και ο πρωθυπουργός έχει την ευχέρεια επιλογής για το κυβερνητικό σχήμα. Η εμμονή σε τακτή ημερομηνία εκλογών υποσκάπτει την αποτελεσματική λειτουργία της κυβέρνησης».

Όσον αφορά στους υποψηφίους για την αρχηγία του Κινήματος, στο προσκήνιο, εκτός από τα ήδη γνωστά πρόσωπα, έρχονται να προστεθούν τόσο ο κ. Χάρης Καστανίδης, ο οποίος δήλωσε ότι θα είναι υποψήφιος, υπό την προϋπόθεση ότι δεν θα θέσει υποψηφιότητα ο Γιώργος Παπανδρέου, ενώ με την ιδέα φέρεται να «φλερτάρει» και ο κ. Στέφανος Τζουμάκας.

Keywords
Τυχαία Θέματα