Κρίσιμη συνεδρίαση της Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ

Στις 11 το πρωί θα συνεδριάσει στη Βουλή η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ, κατά την οποία ο κ. Βενιζέλος αναμένεται να ανοίξει τα χαρτιά του για τις αλλαγές στο κόμμα, οι οποίες εκτιμάται πως θα οριστικοποιηθούν τον Ιούλιο.

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος θα στηρίξει για τη θέση του γραμματέα

της ΚΟ τον Γιάννη Μανιάτη και για τις θέσεις των κοινοβουλευτικών εκπροσώπων τον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη και την Εύη Χριστοφιλοπούλου.

Ο πρόεδρος του κόμματος πρότεινε και χθες τη θέση του Α’ κοινοβουλευτικού εκπροσώπου στον Ανδρέα Λοβέρδο, αλλά ο πρώην υπουργός Υγείας αρνήθηκε. Όπως είχε κάνει και τη νύχτα των εκλογών της 17ης Ιουνίου, παρότι τότε του είχε προταθεί και η αντιπροεδρία. «Έχουμε διαφορετική στρατηγική» είναι η θέση του Ανδρέα Λοβέρδου.

Στη διάρκεια της συνεδρίασης της ΚΟ, ο κ. Βενιζέλος αναμένεται να ανοίξει τα χαρτιά του για τις αλλαγές που σχεδιάζει στο ΠΑΣΟΚ και οι οποίες θα οριστικοποιηθούν τον Ιούλιο. Στην ομιλία του αναμένεται να προχωρήσει σε αποτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος και να διασαφηνίσει το σκεπτικό, βάσει του οποίου προχώρησε στις προτάσεις του για τη συγκρότηση της κυβέρνησης και την εκπροσώπηση του ΠΑΣΟΚ σε αυτήν.

Πληροφορίες αναφέρουν πως ο κ. Βενιζέλος τις επόμενες ημέρες προτίθεται να προσεγγίσει και την Άννα Διαμαντοπούλου. Είναι άγνωστο όμως αν η πρώην υπουργός ανταποκριθεί στο κάλεσμα μετά την πρόσφατη έκρηξή της, τόσο για την υπουργοποίηση του κ. Παπαθεοδώρου -πολέμιου της μεταρρύθμιση στα ΑΕΙ- όσο και για τον τρόπο εκπροσώπησης του ΠΑΣΟΚ στην κυβέρνηση.

Keywords
Τυχαία Θέματα