«Κύκλοι» των δανειστών επιχειρούν να διαβάλουν τον Βενιζέλο!

Την ώρα που ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών, Ευάγγελος Βενιζέλος, βρισκόταν στο Μέγαρο Μαξίμου, διαπραγματευόμενος, από κοινού με τον πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο, τους όρους της συμφωνίας με την Τρόικα για τη νέα δανειακή σύμβαση,

αλλά και με τις τράπεζες για το πρόγραμμα ανταλλαγής ομολόγων, ανώνυμες πηγές από το εξωτερικό επιχειρούσαν ένα χτύπημα κάτω από τη μέση, υποστηρίζοντας ότι ο κ. Βενιζέλος δεν έχει χρόνο να δει την Τρόικα, διότι ασχολείται με τα εσωκομματικά του ΠΑΣΟΚ!

Σύμφωνα με δηλώσεις αξιωματούχου στο διεθνές ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters, υπό το καθεστώς της ανωνυμίας, οι δανειστές της Ελλάδας απειλούν τη χώρα ακόμα και με άτακτη χρεοκοπία, αν δεν γίνουν δεκτοί οι όροι που εκείνοι επιθυμούν να επιβάλουν!

Μάλιστα, η ίδια πηγή σημειώνει ότι η Αθήνα δεν θα πρέπει να πιστέψει ότι θα αποτραπεί η άτακτη χρεοκοπία της, λόγω των επιπτώσεων σε άλλες χώρες της ευρωζώνης. «Έχουμε χάσει την υπομονή μας» αναφέρει χαρακτηριστικά ο εν λόγω αξιωματούχος.

Ιδιαίτερα όσον αφορά στον κ. Βενιζέλο, τονίζει: «Υπάρχει μεγάλη δυσαρέσκεια για εκείνον και του την έδειξαν καθαρά χθες οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης στην τηλεφωνική τους συνδιάσκεψη».

Εκτός λοιπόν από τους συνεχείς εκβιασμούς που δέχεται η ελληνική κυβέρνηση, με τους δανειστές να συνδέουν το πρόγραμμα ανταλλαγής ομολόγων και τη νέα δανειακή σύμβαση, στο «κάδρο» τώρα μπαίνει και ένα νέο πρόβλημα, που είναι η προσπάθεια κάποιων κύκλων να πλήξουν επί προσωπικού τον υπουργό Οικονομικών, στην κρισιμότερη στιγμή της διαπραγμάτευσης. Είναι να αναρωτιέται κανείς τίνων και τι σκοπούς εξυπηρετούν…

Keywords
Τυχαία Θέματα