Μ. Σπίντελεγκερ: «Η ευρωζώνη μπορεί και χωρίς την Ελλάδα»

«Οπαδός» της Μέρκελ -προφανώς- δηλώνει ο Αυστριακός αντικαγκελάριος.

Η ευρωζώνη θα μπορούσε να συνεχίσει να υπάρχει και χωρίς την Ελλάδα, δήλωσε ο Αυστριακός αντικαγκελάριος, Μίκαελ Σπίντελεγκερ, σε συνέντευξή του στη δημόσια αυστριακή τηλεόραση, και υποστήριξε πως θα πρέπει να γίνουν τα πάντα για τη διατήρηση του ευρώ.

Ο Σπίντελεγκερ, ο οποίος είναι και υπουργός Εξωτερικών και αρχηγός του συγκυβερνώντος συντηρητικού Λαϊκού Κόμματος, πρόσθεσε πως έρευνα του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών καταλήγει στο συμπέρασμα ότι, χωρίς το ευρώ, η ανεργία στην Αυστρία θα αυξανόταν κατά εννέα ποσοστιαίες μονάδες και το ΑΕΠ θα μειωνόταν κατά ένα δέκατο.

Ο ίδιος αναμένει πως η αυστριακή Βουλή θα ψηφίσει την ερχόμενη Τετάρτη τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας (ESM), ο οποίος, όπως είπε, αποτελεί ένα είδος Ευρωπαϊκού Νομισματικού Ταμείου και στην πραγματικότητα είναι η «ομπρέλα διάσωσης» για τις προβληματικές χώρες.

Σύμφωνα με τον Αυστριακό αντικαγκελάριο, οι χώρες – μέλη της Ευρωπαϊκής Ενωσης θα πρέπει στο μέλλον να παραχωρήσουν αρμοδιότητες στις Βρυξέλλες, καθώς, όπως παρατήρησε, δεν μπορεί να υπάρξει κοινό νόμισμα, χωρίς μια κοινή νομισματική πολιτική. Μάλιστα, ο ίδιος υποστηρίζει μια Ένωση Σταθερότητας, που χρειάζεται έναν επίτροπο νομισματικής πολιτικής με περισσότερα δικαιώματα.

Ο Σπίντελεγκερ είπε ακόμη πως εξακολουθεί να είναι «οπαδός» της Άνγκελα Μέρκελ, η οποία, όπως επισήμανε, είναι μια πολύ ευφυής πολιτικός και ο ίδιος χαίρεται που αυτή εκπροσωπεί καλά και τους Αυστριακούς φορολογούμενους στο τραπέζι των Βρυξελλών.

Keywords
Τυχαία Θέματα