Με το παλιό σύστημα οι πανελλήνιες του 2012

Σύμφωνα με τον υπουργό Παιδείας.

Με το ισχύον σύστημα θα γίνουν οι πανελλαδικές εξετάσεις για τους μαθητές που φοιτούν σήμερα στην Α’, τη Β’ και τη Γ’ Λυκείου, όπως δήλωσε ο υπουργός Παιδείας, καθηγητής Γιώργος Μπαμπινιώτης.

Μιλώντας στη ΝΕΤ ο κ. Μπαμπινιώτης διευκρίνισε ότι οποιαδήποτε αλλαγή γίνει με τη νέα κυβέρνηση στο σύστημα των

πανελλαδικών εξετάσεων αυτή θα αφορά στους μαθητές της Γ΄ Γυμνασίου.

Ο κ. Μπαμπινιώτης δήλωσε ότι στο Λύκειο πρέπει να υπάρχουν δέσμες, δυνατότητες επιλογών για τους μαθητές και ότι με τη νέα πρόταση θα περνάει ο πολιτισμός μέσα στο σχολείο. Επίσης είπε ότι θα πρέπει να είναι υποχρεωτικό το προ-νήπιο και το νηπιαγωγείο για να διαμορφωθεί ο χαρακτήρας του παιδιού.

Για το θέμα των βιβλίων, ο υπουργός Παιδείας επιβεβαίωσε ότι τα βιβλία θα είναι τον Ιούλιο στα σχολεία. «Δεσμεύομαι και υπερηφανεύομαι ότι θα έχουμε βιβλία από το δημοτικό μέχρι το Λύκειο» δήλωσε χαρακτηριστικά.

«15 Μαΐου θα υπάρχουν προτάσεις για την αξιολόγηση των εκπαιδευτικών» τόνισε και πρόσθεσε ότι έχει ζητήσει από τον κ. Ρέππα μια τετράμηνη παράταση του νόμου.

Επίσης, ο κ. Μπαμπινιώτης δήλωσε ότι δεν θα είναι υποψήφιος με τη νέα κυβέρνηση αλλά όποιος αναλάβει υπουργός Παιδείας θα πρέπει ‘να πατήσει για να ξεχωρίσει’.

Τέλος, ο υπουργός Παιδείας δήλωσε ότι στις 12 και 13 Μαΐου θα πραγματοποιηθούν η εξετάσεις γλωσσομάθειας.

Keywords
Τυχαία Θέματα