Μέτρα για την πάταξη της διαφθοράς προωθεί η Άννα Διαμαντοπούλου

«Υπάρχουν και έντιμοι υπάλληλοι».

Οι επενδύσεις πάνω από 2 εκ. ευρώ, με δάνεια μέσω ΕΤΕπ ως κεφάλαια κίνησης Μικρομεσαίων Επιχειρήσων, θα γίνονται κατόπιν επιλογής αξιολογητών από μητρώα, ώστε να μην είναι οι ίδιοι κάθε φορά και να προχωρούν οι επενδύσεις. Αυτό ανέφερε η υπουργός Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας Αννα Διαμαντοπούλου, σε συνέντευξή της στην πρωινή ενημερωτική εκπομπή του τηλεοπτικού σταθμού Mega και σημείωσε ότι έχει βοηθήσει αρκετά η Ομάδα Δράσης

του κ. Ράιχενμπαχ, προκειμένου να χορηγηθούν κεφάλαια 1 δισ. ευρώ από την ΕΤΕπ στις τράπεζες για δάνεια με ευνοϊκούς όρους και για κεφάλαια κίνησης στις Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις. «Έχει γίνει, όμως, δουλειά και το προηγούμενο διάστημα από το υπουργείο», πρόσθεσε.

Για τους επίορκους υπαλλήλους της Γενικής Διεύθυνσης Ιδιωτικών Επενδύσεων επανέλαβε ότι απομακρύνθηκε όλο το προσωπικό της Διεύθυνσης, προκειμένου να γίνει σε βάθος διερεύνηση και προκηρύσσεται η στελέχωσή της με νέα πρόσωπα. Η κ. Διαμαντοπούλου συμπλήρωσε ότι «υπάρχουν και έντιμοι υπάλληλοι και γι΄ αυτό πρέπει να ξεχωρίσουμε την ήρα από το στάρι και όχι να μηδενίζουμε συνολικά το σύστημα. Υπάρχουν άνθρωποι με ήθος, που έχουν δουλέψει όλη τους τη ζωή για την ανάπτυξη και τώρα μπαίνουν όλοι στον ίδιο κουβά. Οι σωστοί και έντιμοι υπάλληλοι πρέπει να αναδεικνύονται».

Keywords
Τυχαία Θέματα