Μια απέραντη «χωματερή» η Αθήνα και οι απεργοί της ΠΟΕ-ΟΤΑ πληρώνονται κανονικά!

Περισσότεροι από 6.000 τόνοι σκουπιδιών, σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο καθαριότητας του Δήμου Αθηναίων, έχουν συσσωρευτεί στους δρόμους της πρωτεύουσας εξαιτίας των κινητοποιήσεων της ΠΟΕ-ΟΤΑ, ωστόσο οι εργαζόμενοι αποφάσισαν να κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις τους, αποτρέποντας την αποκομιδή, για τουλάχιστον άλλη μία εβδομάδα, μέχρι τις 19 Οκτωβρίου, ημέρα της πανελλαδικής απεργίας της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ.

Η

αποκομιδή των σκουπιδιών γίνεται μόνο σε σχολεία και νοσοκομεία, με αποτέλεσμα οι γειτονιές της Αθήνας να θυμίζουν μικρές… χωματερές.

Μιλώντας στην τηλεόραση του Σκάι, ο Θωμάς Καραγιαννάκης, ταμίας της ΠΟΕ-ΟΤΑ, υπογράμμισε ότι σκοπός τους δεν είναι να ταλαιπωρήσουν τους πολίτες, αλλά να καταλάβει η κυβέρνηση ότι πρέπει να κάνει όσα υποσχέθηκε.

Παράλληλα, παραδέχτηκε ότι, όταν οι υπάλληλοι προχωρούν σε κατάληψη, πληρώνονται, κάτι που δεν συμβαίνει όταν προχωρούν σε απεργία. «Και η κατάληψη είναι μέθοδος κινητοποίησης» είπε χαρακτηριστικά. Σημειώνεται ότι με το πρόσχημα της συμβολικής κατάληψης στην είσοδο του ΧΥΤΑ Φυλής, οι εργαζόμενοι πληρώνονται κανονικά.

Από την πλευρά της, η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, Ελένη Ράικου, προχώρησε σε νέα εισαγγελική παρέμβαση για το θέμα των σκουπιδιών, αυτή τη φορά για τη μη αποκομιδή τους από τους δρόμους του Λεκανοπέδιου. Έδωσε μάλιστα εντολή να εφαρμόζεται το αυτόφωρο, όταν διαπιστώνονται αυτεπάγγελτα εγκλήματα.

Κυβέρνηση, δήμαρχοι και αστυνομικές δυνάμεις ωστόσο δηλώνουν αδυναμία να παρέμβουν αποτελεσματικά. Οι δήμοι ή η κυβέρνηση δεν μπορούν να προσφύγουν στη Δικαιοσύνη, ώστε να κηρυχθεί παράνομη και καταχρηστική η κινητοποίηση και να κληθούν οι εργαζόμενοι να επιστρέψουν στα καθήκοντά τους, καθώς δεν πρόκειται για απεργία.

Keywords
Τυχαία Θέματα