«Μην στηρίζετε τη διάσωση της Ευρωζώνης στις πλάτες μας» λέει η Μέρκελ

Η καγκελάριος της Γερμανίας Άγκελα Μέρκελ επέστησε την προσοχή της Ομάδας των 20 να μην στηρίζει τη διάσωση της Ευρωζώνης στις πλάτες της Γερμανίας, προειδοποιώντας ότι οι δυνατότητες της χώρας της «δεν είναι απεριόριστες και δεν πρέπει να υπερτιμώνται».

Η Γερμανίδα καγκελάριος προειδοποίησε επίσης ότι η Γερμανία δεν θα αρκεσθεί στις «εύκολες λύσεις» και στη «μετριότητα» ως προς τα μέσα για την αντιμετώπιση της κρίσης και επανέλαβε ότι πρόθεσή της είναι να αγωνισθεί για μία πολιτική ένωση της Ευρώπης, τη μόνη επιλογή που μπορεί να θέσει την Ευρώπη σε μία «σταθερή βάση».

«Αποστολή μας είναι να πράξουμε σήμερα αυτά που δεν έγιναν (όταν δημιουργήθηκε το ευρώ) και να βάλουμε τέλος στον φαύλο κύκλο του αυξανόμενου χρέους, της μη τήρησης των δεσμεύσεων», δήλωσε η Άγκελα Μέρκελ ενώπιον του γερμανικού κοινοβουλίου. «Γνωρίζω ότι είναι δύσκολο, ότι είναι επώδυνο, μία μακρά διαδικασία. Πρόκειται για ένα ηράκλειο άθλο, αλλά είναι αναπόφευκτο», είπε.

Παρέμβαση για το θέμα της κρίσης χρέους έκανε και ο υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ, Τίμοθι Γκάιτνερ, ο οποίος υποστήριξε πως η στάση της Γερμανίας δεν είναι η μόνη αιτία στο πρόβλημα της Ευρωζώνης και χαρακτήρισε άδικο να κατηγορεί κανείς το Βερολίνο για τις διαφωνίες και τον τρόπο που χειρίζεται τα προβλήματα.

«Είναι λίγο άδικο να βλέπουμε τη Γερμανία ως τη μόνη αιτία στο πρόβλημα», δήλωσε χαρακτηριστικά ο υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ.

Όπως είπε, η Ευρώπη αποφάσισε ότι είναι προς το συμφέρον της να διατηρήσει το κοινό της νόμισμα και παρά τις διαφωνίες σχετικά με τις στρατηγικές, οι μεταρρυθμίσεις πρέπει να προχωρήσουν.

Keywords
Τυχαία Θέματα