«Μύρισε… άνοιξη» κατά την Κριστίν Λαγκάρντ

Η επικεφαλής του ΔΝΤ εκτιμά ότι, προς το παρόν, αποφεύχθηκε ο κίνδυνος μιας σοβαρής κρίσης στην ευρωζώνη.

Αποφεύχθηκε προς το παρόν ο κίνδυνος μιας σοβαρής κρίσης στην ευρωζώνη, δήλωσε η γενική διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Κριστίν Λαγκάρντ, την ώρα που βρισκόταν ακόμα σε εξέλιξη η διαδικασία περικοπής του ελληνικού χρέους (PSI).

«Τη στιγμή που μιλάμε, φαίνεται πως είναι σε καλό δρόμο. Και φαίνεται πως οι αριθμοί είναι ευοίωνοι» δήλωσε σχετικά, στη διάρκεια της τηλεοπτικής εκπομπής Charlie

Rose.

«Πιστεύω ότι ο πραγματικός κίνδυνος μιας κρίσης, μιας σοβαρής κρίσης, προς το παρόν αποφεύχθηκε» ανέφερε χαρακτηριστικά η επικεφαλής του ΔΝΤ «Λέω προς το παρόν» πρόσθεσε, «επειδή οι Ευρωπαίοι έχουν ακόμη πολλά πράγματα να κάνουν. Εξακολουθούν να μην έχουν ανεγείρει αυτό το τείχος προστασίας, που πολλοί τους ζητούν».

Εξέφρασε ωστόσο την πεποίθησή της πως η Ευρώπη θα συμφωνήσει στο μέγεθος της ασπίδας της κατά της κρίσης του χρέους. «Δεν είμαι απαισιόδοξη… Μύρισε άνοιξη» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Σημείωσε πάντως πως «η ανάπτυξη είναι ασθενική» και «το χρέος είναι ακόμη πολύ υψηλό». Συνεπώς, όπως είπε, «είναι προς το συμφέρον των Ευρωπαίων να έχουν αυτό το τείχος προστασίας, για να σταματήσουν τη διάχυση και να μπορέσουν να βάλουν πολλά χρήματα στις αγορές, αν οι αγορές και οι επενδυτές αποφάσιζαν ξαφνικά να μην ενδιαφέρονται πλέον για το ιταλικό χρέος, για παράδειγμα» επισήμανε.

Keywords
Τυχαία Θέματα