«Ναι» στο διάλογο, «όχι» στην ανατροπή ή την ακύρωση της ΕΓΣΣΕ λέει η ΓΣΕΕ

Την τήρηση όλων όσων προβλέπει η Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας χαρακτηρίζει «κόκκινη γραμμή» η ΓΣΕΕ στο διάλογο με τους κοινωνικούς εταίρους για τις αλλαγές στις εργασιακές σχέσεις.

Ο πρόεδρος της Συνομοσπονδίας, Γιάννης Παναγόπουλος, έστειλε τελεσίγραφο προς την κυβέρνηση και τους εργοδότες, δηλώνοντας: «Όχι, όχι, όχι» στις μειώσεις μισθών, την κατάργηση του 13ου και 14ου μισθού, αλλά

και στην κατάργηση του κατώτατου και ξεκαθαρίζοντας ότι η ΓΣΕΕ θα προσέλθει στο διάλογο, αλλά, στην περίπτωση προώθησης μέτρων που θίγουν θεμελιώδη δικαιώματα εργαζομένων, θα υπάρξουν ακαριαία μεγάλες απεργιακές κινητοποιήσεις.

Η Εκτελεστική Επιτροπή της ΓΣΕΕ τις προσεχείς ημέρες θα αποφασίσει για την πραγματοποίηση απεργιακών κινητοποιήσεων στην περίπτωση που ενταθεί η πίεση για ανατροπή της ΕΓΣΣΕ ή προωθηθεί πράξη νομοθετικού περιεχομένου για την ακύρωσή της. Μάλιστα η Συνομοσπονδία αναμένεται να στηρίξει και την 24ωρη απεργία που έχει εξαγγείλει το Εργατικό Κέντρο Αθήνας για την ερχόμενη Τρίτη, 17 Ιανουαρίου.

Ακόμη, θα επιδιωχθεί συνάντηση με τους αρχηγούς των κομμάτων που μετέχουν στην κυβέρνηση, ώστε να δεσμευθούν ότι δεν θα στηρίξουν νομοθετική παρέμβαση για την καταστρατήγηση της ΕΓΣΣΕ, ενώ η νομική υπηρεσία της ΓΣΕΕ θα επεξεργαστεί όλους τους τρόπους για τη δικαστική (σε Ελλάδα και Ευρώπη) αντιμετώπιση της προσπάθειας κατάργησης της ελευθερίας των συλλογικών διαπραγματεύσεων.

Keywords
Τυχαία Θέματα