Νέα παρέμβαση Μέρκελ πριν τις εκλογές: «Δέχεστε οι Έλληνες αυτό που προτείνουμε;»

Αυτό που διακυβεύεται πλέον στην Ελλάδα δεν είναι το θέμα της αλληλεγγύης των Ευρωπαίων εταίρων, αλλά εκείνο της ταύτισης των Ελλήνων με το ευρωπαϊκό σχέδιο διάσωσης, διαμηνύει η Γερμανίδα καγκελάριος, Άνγκελα Μέρκελ, η οποία μίλησε επίσης για την πορεία της ΕΕ προς την επίτευξη μιας πολιτικής ένωσης.

«Το θέμα της αλληλεγγύης καθαρά και απλά δεν είναι το πρόβλημα που θα πρέπει να βρίσκεται στην πρώτη γραμμή των συζητήσεων» είπε, αναφερόμενη

στην ελληνική κρίση χρέους.

Και συνέχισε: «Όλες οι βοήθειες που χορηγήθηκαν στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια αντιπροσωπεύουν μαζί μιάμιση φορά το ΑΕΠ της χώρας». Συνέκρινε μάλιστα το συνολικό ποσό της βοήθειας με το Σχέδιο Μάρσαλ, που βοήθησε στην ανοικοδόμηση της Ευρώπης μετά το Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο και το οποίο ανερχόταν στο 3% του ΑΕΠ της περιοχής.

«Το θέμα τώρα είναι πολύ μεγαλύτερο: υπάρχει ταύτιση στην Ελλάδα με αυτό που έχουμε προτείνει; Αυτό είναι το μεγάλο καθήκον που έχουμε μπροστά μας, έχει να κάνει με τα πολιτικά κόμματα, με την πολιτική κουλτούρα» είπε η Γερμανίδα καγκελάριος, παρεμβαίνοντας έτσι εμμέσως -πλην σαφώς-, για μια ακόμα φορά, στην προεκλογική περίοδο της χώρας μας.

Keywords
Τυχαία Θέματα