«Όχι» Σαμαρά προς Παπανδρέου για κοινή παρουσία στις Βρυξέλλες

Λίγες ώρες μετά τη συνάντησή τους η οποία κινήθηκε στα όρια της πολιτικής αντιπαράθεσης, ο κ. Γιώργος Παπανδρέου τηλεφώνησε στον κ. Αντώνη Σαμαρά ζητώντας του να συνταξιδεύσουν την Κυριακή στις Βρυξέλλες για τη σύνοδο κορυφής της ΕΕ.


Σκοπός της πρότασης του πρωθυπουργού, σύμφωνα με στελέχη

του Μεγάρου Μαξίμου, ήταν να αναλάβουν «κοινή δράση» οι δύο πολιτικοί. Όμως ο κ. Σαμαράς είπε όχι στην ιδέα του κ. Παπανδρέου να εκπροσωπήσουν από κοινού με τον πρωθυπουργό τα ελληνικά συμφέροντα στην κρίσιμη σύνοδο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου όπου θα τεθεί επί τάπητος το πρόβλημα του ελληνικού χρέους.
Στη διάρκεια της τηλεφωνικής συνομιλίας, ο Αντώνης Σαμαράς κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι κρατά όλα τα χαρτιά των διαπραγματεύσεων κλειστά και πως δεν τον έχει καν ενημερώσει για τις επιστολές που εστάλησαν στον ΔΝΤ.

«Με ποια εθνική γραμμή να πάμε στις Βρυξέλλες; Δεν υπάρχει εθνική γραμμή. Δεν μου την έδωσες χθες. Δεν υπάρχει καν κοινή γραμμή στην κυβέρνηση» φέρεται να είπε ο κ. Σαμαράς στον πρωθυπουργό και συνέχισε: «Κι εσύ πως δέχεσαι να πας στις Βρυξέλλες με κάποιον που πριν από λίγο αποκαλούσες «συκοφάντη»;»

Χαρακτήρισε, δε, επικοινωνιακό τέχνασμα την πρόταση του κ. Παπανδρέου.

Σε λίγη ώρα αναμένεται επίσημη ανακοίνωση από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Ηλία Μόσιαλο.

Keywords
Τυχαία Θέματα