«Οδικός χάρτης» Βενιζέλου προς τα κυβερνητικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ

Την ανάγκη να συνεχιστούν απρόσκοπτα το έργο και η λειτουργία της κυβέρνησης μέχρι τη διάλυση της Βουλής υπογράμμισε ο Ευάγγελος Βενιζέλος, στη διάρκεια σύσκεψης με τα κυβερνητικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ, στα κεντρικά γραφεία της οδού Ιπποκράτους.

Σύμφωνα με την ενημέρωση της εκπροσώπου

Τύπου του κόμματος, Φώφης Γεννηματά, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ τόνισε ότι από τώρα μέχρι και τις εκλογές δεν πρέπει να χαλαρώσει η λειτουργία του κράτους και αναφέρθηκε ειδικότερα στην είσπραξη των εσόδων του προϋπολογισμού.

Αναφέρθηκε επίσης στη λειτουργία των μελών του Κινήματος που μετέχουν στην κυβέρνηση, από τα οποία ζήτησε τις προτάσεις τους, που θα μπορούσαν να ενταχθούν στο πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ. Το συντονισμό της συγκεκριμένης διαδικασίας αναλαμβάνουν ο Ηλίας Πλασκοβίτης, γγ του υπουργείου Οικονομικών και η Λίνα Μενδώνη, γγ του υπουργείου Πολιτισμού.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ τόνισε επίσης ότι πρέπει να αναδειχτεί η αντιφατική θέση της ΝΔ, η οποία έχει συμφωνήσει σε όλα τα θέματα στο πλαίσιο της κυβέρνησης Παπαδήμου, ενώ εμφανίζεται ότι διαφωνεί σε ορισμένα ζητήματα, όπως στο τέλος ακινήτων μέσω της ΔΕΗ, στο οποίο έχει συμφωνήσει.

Παράλληλα, ανέφερε ότι οι μη συμμετέχοντες στις εκλογές, για διαφόρους λόγους, νυν βουλευτές του Κινήματος, πρέπει να στρατευτούν στον κεντρικό μηχανισμό του ΠΑΣΟΚ. Στη συγκεκριμένη κατηγορία δεν περιλαμβάνονται οι διαγραφέντες βουλευτές, θέμα για το οποίο ο κ. Βενιζέλος ζήτησε να μη γίνεται συζήτηση, μέχρι να αποφανθούν σχετικά τα κομματικά όργανα.

Ερωτηθείσα σχετικά, η κυρία Γεννηματά διευκρίνισε ότι δεν συζητήθηκε ο χρόνος των εκλογών, ενώ παρατήρησε ότι οι δημοσκοπήσεις δείχνουν αλλαγή της στάσης του εκλογικού σώματος απέναντι στο ΠΑΣΟΚ και ότι ο στόχος για τη νίκη και την πρωτιά στις εκλογές είναι εφικτός.

Σε ερώτηση αν το ΠΑΣΟΚ συζητά για το συντονισμό του κυβερνητικού έργου, όπως ανέφερε, κάτι που ανήκει στην αρμοδιότητα του πρωθυπουργού, όπως της επισημάνθηκε, η κυρία Γεννηματά είπε ότι το ΠΑΣΟΚ πιστεύει ότι ο συντονισμός της κυβέρνησης είναι αρμοδιότητα του Λουκά Παπαδήμου, την οποία σέβεται. Δεν προβάλλουμε εμπόδια, όπως η ΝΔ, που ζήτησε απόσυρση νομοσχεδίων, πρόσθεσε.

Όσο για το αν το κεντρικό σύνθημα του ΠΑΣΟΚ είναι «Αυτοδύναμη Ελλάδα», η εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος απάντησε ότι αυτό σηματοδοτεί τον κεντρικό στόχο και ότι τα συνθήματα θα καθοριστούν στην πορεία. Ανέφερε επίσης ότι δεν γνωρίζει ότι υπάρχει ήδη εκλογική αφίσα του ΠΑΣΟΚ.

Keywords
Τυχαία Θέματα