Παπαδήμος με Σαμαρά, αλλαγές στο ΥΠΟΙΚ και εκλογές εν όψει…

Σειρά επαφών με τους αρχηγούς των πολιτικών κομμάτων ξεκινά από σήμερα ο πρωθυπουργός, Λουκάς Παπαδήμος, προκειμένου να συντονιστεί το έργο της κυβέρνησης εν όψει των εκλογών. Συγκεκριμένα, σήμερα στις 7 το απόγευμα θα περάσει την πύλη του Μεγάρου Μαξίμου ο πρόεδρος της ΝΔ, Αντώνης Σαμαράς. Όπως είναι φυσικό, επί τάπητος θα τεθεί και το ζήτημα της ημερομηνίας των εκλογών, αν και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος,

Παντελής Καψής, είπε ότι αυτή θα οριστεί την επόμενη εβδομάδα και θα εξαρτηθεί από την ολοκλήρωση του νομοθετικού έργου της παρούσας κυβέρνησης.

Ο κ. Καψής τόνισε ότι το νομοθετικό έργο της κυβέρνησης είναι αυτό που θα καθορίσει κυρίως την ημερομηνία των εκλογών, πρόσθεσε πάντως ότι «τα δύο-τρία Σαββατοκύριακα, τα οποία είναι υποψήφια, είναι γνωστά».

Σημειώνεται ότι εκκρεμεί επίσης το θέμα της αντικατάστασης του Ευάγγελου Βενιζέλου στο υπουργείο Οικονομικών. Τις τελευταίες ημέρες πιθανολογείτο ότι τις αρμοδιότητες του υπουργού Οικονομικών θα αναλάμβανε ο πρωθυπουργός.

Εντούτοις, τις τελευταίες ώρες υπήρξαν πληροφορίες για πιθανή αναβάθμιση του αναπληρωτή υπουργού Φίλιππου Σαχινίδη ή μετακίνηση του υπουργού Εσωτερικών, Τάσου Γιαννίτση. Στην τελευταία περίπτωση, όμως, ανοίγει θέμα υπουργού Εσωτερικών.

Ο πρωθυπουργός, από την πλευρά του, θέλει να ενημερώσει τους πολιτικούς αρχηγούς για το τι πρέπει να γίνει μέχρι τις κάλπες, που θα στηθούν τέλη Απριλίου ή αρχές Μαΐου. Θα ζητήσει από όλους να διατηρηθεί η ηρεμία και θα τονίσει ότι αυτό είναι απαραίτητο, τόσο για την οικονομία όσο και για την κοινωνία.

Τις επόμενες ημέρες, ο Λουκάς Παπαδήμος θα δει και τους πολιτικούς αρχηγούς των υπολοίπων κομμάτων.

Keywords
Τυχαία Θέματα