Παπαϊωάννου: Θα γνωστοποιηθεί το όνομα του βουλευτή που μετέφερε το 1 εκατ. ευρώ

Τη διαβεβαίωση ότι το προεδρείο της Βουλής σε συνεργασία με το υπουργείο Δικαιοσύνης θα προβούν σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες ώστε να γνωστοποιηθεί το όνομα του βουλευτή ο οποίος μετέφερε σε τράπεζα του εξωτερικού ένα εκατομμύριο ευρώ τον Μάιο του 2011 έδωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης Μιλτιάδης Παπαϊωάννου.



Ο κ. Παπαϊωάννου μάλιστα τόνισε ότι αν δεν απαντήσει ο ίδιος ο βουλευτής, τότε θα κληθεί να δώσει στη δημοσιότητα το όνομά του ο πρόεδρος της Αρχής Νομιμοποίησης Εσόδων Παναγιώτης Νικολούδης κι αν εκείνον τον δεσμεύει το απόρρητο, θα παρέμβει ο ίδιος ο υπουργός ώστε υπάρξει πλήρης διαφάνεια.

Το θέμα έφερε στην Ολομέλεια της Βουλής ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ, Χρ. Πρωτόπαπας ο οποίος, αφού είπε πως θα πρέπει ο ίδιος ο βουλευτής να βγει στον λαό να το πει «γιατί αυτό θα είναι καλύτερο και για εκείνον και για όλο το πολιτικό σύστημα» τόνισε πως αν αυτό δεν γίνει θα πρέπει να το κάνει η Βουλή.

Θετικά στάθηκε απέναντι στο αίτημα και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Νίκος Δένδιας, ο οποίος, επιπλέον, από τον κ. Παπαϊωάννου ζήτησε να δεσμευτεί για το χρονικό περιθώριο εντός του οποίου θα έχει ευτυχή κατάληξη η υπόθεση αυτή. «Είναι αυτονόητο πως αφορά το σήμερα», απάντησε ο κ. Παπαϊωάννου.

Την δημοσιοποίηση του ονόματος του βουλευτή ζήτησαν επίσης 6 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ από τον πρώτο Αντιπρόεδρο της Βουλής Γ. Νιώτη.

Οι κ. Ο. Κωνσταντινόπουλος, Μιχάλης Κατρίνης, Φ.Παρασύρης, Θ. Οικονόμου, Ν. Γιανακοπούλου και Α. Παπαθανάση ζήτησαν να κινηθούν οι διαδικασίες ώστε να δοθεί το όνομα του βουλευτή στη δημοσιότητα ακόμα και εντός της ημέρας.

Keywords
Τυχαία Θέματα