Παπανδρέου: «Καμία κυβέρνηση δεν σήκωσε τόσο βάρος όσο εμείς»

Σε εξέλιξη βρίσκεται από τις 11.30 περίπου η ομιλία του προέδρου του ΠΑΣΟΚ κ. Γιώργου Παπανδρέου στην ΚΟ του ΠΑΣΟΚ

«Μας έτυχε να αναλάβουμε την ευθύνη της χώρας για τις επόμενες γενιές» δήλωσε ο Γιώργος Παπανδρέου ανοίγοντας την ομιλία του στην κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ.

«Ένα βάρος που δεν έχει σηκώσει καμία πολιτική δύναμη τις τελευταίες δεκαετίες» πρόσθεσε.

«Αναλαμβάνω την ευθύνη», είπε ο κ.Παπανδρέου, γιατί δεν έγιναν όσα έπρεπε, σε μόλις δύο χρόνια, αλλά συμπλήρωσε ότι όλα όσα έγιναν είναι «η αρχή της λύσης».

«Μόνοι τραβάγαμε το κάρο», είπε χαρακτηριστικά, αναφερόμενος στην αντιπολίτευση και ειδικά στην Νέα Δημοκρατία, που πλέον αποδέχθηκε το πρώτο μνημόνιο, συνυπογράφοντας την συνέχειά του, με την νέα συμφωνία που είναι τώρα προς ψήφιση.

Μίλησε για πόλεμο που γίνεται με στόχο να σωθούν τα δικαιώματα των πολιτών. Δικαιώματα που, όπως είπε, απειλούνται με πλήρη εξαφάνιση. «Καλούμαστε να προστατεύσουμε την κοινωνία που η συντηρητική Ευρώπη αγνοεί» προσέθεσε.

Σε σχέση, δε, με το δανειακό πρόγραμμα αλλά και το “κούρεμα” τόνισε χαρακτηριστικά ότι “ούτε η φτωχή Αφρική και η Λατινική Αμερική δεν είχε τέτοια προνομιακή μεταχείριση”…

Οι εταίροι μας, τόνισε, αναλαμβάνουν την ευθύνη του παρελθόντος μας. Με το μεγαλύτερο πρόγραμμα χρηματοδότησης της ιστορίας και «κούρεμα» του χρέους. Δικιά σας μέριμνα λένε να μη δημιουργήσετε νέο χρέος από εδώ και πέρα, συνέχισε. Όχι νέα δανεικά, έθεσε το νέο δόγμα της χώρας ο Γιώργος Παπανδρέου.

Keywords
Τυχαία Θέματα