Παράταση στη ρύθμιση ληξιπρόθεσμων οφειλών μέχρι τα τέλη Μαρτίου

Παρατείνεται έως τις 30 Μαρτίου η προθεσμία υποβολής αίτησης για την υπαγωγή στην ρύθμιση ληξιπρόθεσμων οφειλών προς το Δημόσιο, σύμφωνα με το υπουργείο Οικονομικών.

Στη ρύθμιση υπάγονται φυσικά πρόσωπα με οφειλές που δεν υπερβαίνουν τις 10.000 ευρώ και νομικά πρόσωπα που οι οφειλές τους δεν υπερβαίνουν τις 75.000 ευρώ που κατέστησαν ληξιπρόθεσμες μέχρι και τις 29 Φεβρουαρίου 2012.

Το ποσό της κάθε δόσης θα είναι 100 ευρώ. Οι δόσεις ορίζονται σε 24 ενώ όποιος επιθυμεί ρύθμιση σε περισσότερες δόσεις, το αίτημά του θα κρίνεται από τον προϊστάμενο της αρμόδιας ΔOY

ο οποίος εκδίδει αιτιολογημένη απόφαση, ανάλογα με τη φορολογική εικόνα και τη φοροδοτική ικανότητα του οφειλέτη, με βάση τα ακόλουθα δικαιολογητικά, που προσκομίζονται από τον ενδιαφερόμενο:

1. Δήλωση φορολογίας Εισοδήματος των τελευταίων τριών ετών,

2. Τελευταία εκκαθαριστική δήλωση ΦΠΑ και οριστική δήλωση ΦΜΥ,

3. Όλες οι περιοδικές δηλώσεις ΦΠΑ και προσωρινές δηλώσεις ΦΜΥ, που έπονται της τελευταίας εκκαθαριστικής/οριστικής και που η προθεσμία υποβολής τους έχει λήξει ένα μήνα πριν την ημερομηνία αίτησης υπαγωγής στη ρύθμιση.

4. Δήλωση στοιχείων ακινήτων (Ε9)

5. Επίσημα στοιχεία που αποδεικνύουν ζημία των 2 τουλάχιστον τελευταίων ετών.

6. Επίσημα στοιχεία που αποδεικνύουν καταστροφή αγαθών ή περιουσιακών στοιχείων επιχείρησης ή φυσικού προσώπου.

7. Δημόσια έγγραφα που αποδεικνύουν βαριά ασθένεια του οφειλέτη ή μέλους της οικογενείας του Α βαθμού συγγένειας ή προστατευόμενου μέλους, ή του προσώπου που έχει προσωπική ευθύνη για την καταβολή της οφειλής.

8. Βεβαίωση ανεργίας από τον ΟΑΕΔ.

9. Επίσημα στοιχεία που αποδεικνύουν τη διακοπή λειτουργίας της επιχείρησης.

Χθες και σήμερα σχηματίστηκαν μεγάλες ουρές στις εφορίες για τους οφειλέτες που έσπευσαν να εκμεταλλευτούν την ευνοϊκή ρύθμιση.

Keywords
Τυχαία Θέματα