Περικοπές στις κύριες και επικουρικές συντάξεις αποφάσισε το υπουργικό συμβούλιο

Την περικοπή των κύριων και επικουρικών συντάξεων, προκειμένου να εξοικονομηθούν 300 εκατομμύρια ευρώ αποφάσισε σήμερα το υπουργικό συμβούλιο.

Σύμφωνα με την ενημέρωση στην οποία προέβη ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος στα μέλη του υπουργικού συμβουλίου, οι μειώσεις στις συντάξεις των ΔΕΚΟ και των τραπεζών θα είναι τελικά μεγαλύτερες

αντί του 15% που είχε γνωστοποιηθεί αρχικά, ενώ θα υπάρξουν περικοπές και στις επικουρικές συντάξεις.
Ειδικότερα, από την περικοπή των κύριων συντάξεων θα εξασφαλιστούν 100 εκατομμύρια. Η περικοπή αφορά το ΝΑΤ κατά 7% μεσοσταθμικά και τις συντάξεις ΔΕΚΟ και τραπεζών, κατά 20%, για ποσά άνω των 1.300 ευρώ.

Παράλληλα, από την περικοπή των επικουρικών θα εξασφαλιστούν άλλα 200 εκατομμύρια, κάτι στο οποίο μέχρι τώρα υπήρχαν διαφωνίες μεταξύ των κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση.

Οι περικοπές στις επικουρικές συντάξεις θα είναι 15% μεσοσταθμικά, αλλά δεν έχει οριστικοποιηθεί το ύψος του πλαφόν, αν δηλαδή η μείωση θα γίνει στις επικουρικές συντάξεις που είναι μεγαλύτερες από 150, 200 ή 300 ευρώ.

Το επικρατέστερο σενάριο είναι η περικοπή των επικουρικών συντάξεων κατά 15% από 200 έως 300 ευρώ και κατά 20% από 300 ευρώ και πάνω.
Σύμφωνα με στελέχη του υπουργείου Εργασίας, τα μέτρα θα έχουν συμφωνηθεί το αργότερο μέχρι αύριο το μεσημέρι και πάντως πριν την συνεδρίαση του Eurogroup.

Επίσης το υπουργικό συμβούλιο αποφάσισε την επιτάχυνση κατά δυο μήνες της εφαρμογής του ενιαίου μισθολογίου και τα ειδικά μισθολόγια των ένστολων, των δικαστικών και των γιατρών του ΕΣΥ.

Keywords
Τυχαία Θέματα