Ποινική δίωξη ασκήθηκε στους συνδικαλιστές της ΓΕΝΟΠ

Για παρακώληση λειτουργίας δημόσιας υπηρεσίας και αντίσταση κατά της αρχής κατηγορούνται οι10 συνδικαλιστές και οι 5 πολίτες που συνελήφθησαν έξω από το κτήριο της ΔΕΗ στη Λ. Μεσογείων το πρωί της Πέμπτης.

Νωρίτερα στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση ο κ. Φωτόπουλος δήλωσε: Η κυβέρνηση του κ. Παπαδήμου, του Α.Γεωργιάδη και του Μάκη Βορίδη έπιασε δουλειά. Και η δουλειά της είναι να τσακίζει το εργατικό κίνημα για να φιμώσει κάθε φωνή αντίστασης.

Όμως ας το καταλάβουν, οι εργαζόμενοι δεν πρόκειται να σκύψουμε το κεφάλι, δεν πρόκειται να γονατίσουμε, θα παραμείνουμε όρθιοι και θα αντισταθούμε μέχρι το τέλος. Και στο τέλος εμείς θα νικήσουμε.

Σύμφωνα με τον συνήγορο των συνδικαλιστών της ΔΕΗ, Δημήτρη Περπατάρη, οι κατηγορούμενοι εφόσον οδηγηθούν στο αυτόφωρο επιθυμούν να δικαστούν και σκοπεύουν να μην ασκήσουν έφεση σε οποιαδήποτε ποινή που θα τους επιβληθεί.

Αυτή την ώρα το κτίριο είναι μεν ανοιχτό αλλά οι εργαζόμενοι στις μηχανογραφικές υπηρεσίες προχωρούν σε 48ωρη απεργία με την κάλυψη της ΓΕΝΟΠ, ενώ το σωματείο των εργαζομένων σε όλη την Ελλάδα προχώρησε σε στάση εργασίας από τις 12 μέχρι τις 4 το απόγευμα.

Keywords
Τυχαία Θέματα