Πόλωση στο πολιτικό σκηνικό μετά τη συνάντηση-«φιάσκο» Παπανδρέου – Σαμαρά

Σε «ναυάγιο» κατέληξε η συνάντηση που είχαν την Τρίτη στη Βουλή -και όχι στο Μέγαρο Μαξίμου, όπως είχε αρχικά προγραμματιστεί- ο πρωθυπουργός και ο πρόεδρος της ΝΔ. Η συνάντηση διήρκεσε μόλις μισή ώρα και ήταν εκ προοιμίου σχεδόν καταδικασμένη να αποτύχει, καθώς ο Αντώνης Σαμαράς εμφανίστηκε οργισμένος για το γεγονός ότι ο Γιώργος Παπανδρέου

του ζήτησε συναίνεση, όταν προηγουμένως, από το βήμα της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ, είχε εξαπολύσει σφοδρή επίθεση κατά της ΝΔ και προσωπικά κατά του αρχηγού της.

Μάλιστα, υπήρξαν σκέψεις ο κ. Σαμαράς να μην πάει στη Βουλή, καθώς, λίγο μετά, το ήδη αρνητικό κλίμα επιβαρύνθηκε και από την επίθεση του υπουργού Οικονομικών Ευάγγελου Βενιζέλου κατά του Μανώλη Κεφαλογιάννη, που αφορούσε τη διακυβέρνηση της χώρας τη περίοδο 2004-09.

Πηγές από τη Συγγρού σημειώνουν ότι με το κλίμα που δημιουργήθηκε από το ΠΑΣΟΚ τορπιλίζει την εθνική ομοψυχία.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι στην ολιγόλεπτη συνομιλία των δύο αρχηγών, δεν υπήρξαν σημεία σύγκλισης, ενώ φέρεται να μην τέθηκε ζήτημα συγκυβέρνησης από τον πρωθυπουργό στον πρόεδρο της ΝΔ.

Ο κ. Παπανδρέου ενημέρωσε τον κ. Σαμαρά για το πολυνομοσχέδιο, λέγοντάς του ότι δεν θα ψηφιστεί με 180 ψήφους, αλλά με απλή πλειοψηφία 151 βουλευτών, αλλά και για τα σενάρια που ακούγονται για το κούρεμα του χρέους. Ακόμη, φέρεται να ζήτησε να υπάρξει ένα κοινό μέτωπο για τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει η χώρα εν όψει Συνόδου Κορυφής και εξέφρασε στον πρόεδρο της ΝΔ την άποψη ότι χρειάζεται μια αντιπολίτευση χαμηλότερων τόνων.

Ο πρωθυπουργός, σύμφωνα με συνεργάτες του, ζήτησε από τον κ. Σαμαρά να πάρει θέση για τις φράσεις «προδοσίες» και «Γουδί» που ακούγονται τελευταία, για να απαντήσει ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης: «Εγώ δεν λέω τέτοια πράγματα». Τότε, ο κ. Παπανδρέου, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, του ζήτησε να πάρει σαφή θέση στα όσα λέγονται.

Ο πρωθυπουργός την Τετάρτη θα συναντηθεί στις 12 το μεσημέρι με τον πρόεδρο του ΛΑΟΣ Γιώργο Καρατζαφέρη, στις 13.00 με τη γενική γραμματέα του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα και στις 14:00 με τον πρόεδρο του Συνασπισμού, Αλέξη Τσίπρα.

Η ομιλία Παπανδρέου στην ΚΟ

«Οφείλουμε να αντέξουμε στον πόλεμο, για να κερδίσει η χώρα» τόνισε ο πρωθυπουργός, μιλώντας στη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ. O κ. Παπανδρέου εξέφρασε την πεποίθησή του ότι η Κοινοβουλευτική Ομάδα του Κινήματος θα σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και θα αντιμετωπίσει τις ευθύνες της, «τις πατριωτικές και ιστορικές, όπως έχει κάνει πάντα μέχρι τώρα».

Όπως σημείωσε, «ο πραγματικός εχθρός δεν είναι μια κυβέρνηση που πασχίζει να βάλει τάξη σ’ αυτόν τον τόπο. Η πραγματική μάχη είναι να αλλάξουμε την κοινωνία μας, να ενώσουμε τις δυνάμεις μας, να ξεφύγουμε από αυτές τις αλληλοκατηγορίες και να μπορέσουμε ενωμένοι να φτιάξουμε μια διαφορετική πατρίδα».

«Θα αντέξουμε και θα προχωρήσουμε, γιατί αυτό είναι το εθνικά και πατριωτικά σωστό. Αυτό είναι και πάλι το μεγάλο στοίχημα στις δύο κομβικές ημερομηνίες, αυτή την εβδομάδα» διαβεβα

Keywords
Τυχαία Θέματα