Προεκλογικός «πυρετός» και ανανέωση προσώπων στην Ιπποκράτους

Από το επιτελείο που αναλαμβάνει την οργάνωση της εκλογικής εκστρατείας του ΠΑΣΟΚ ξεκίνησε ο νέος πρόεδρος, Ευάγγελος Βενιζέλος, την ανανέωση προσώπων στο κόμμα. Την Τρίτη, μετά τη συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου, η εκπρόσωπος Τύπου του Κινήματος, Φώφη Γεννηματά, ανακοίνωσε ότι ο Νίκος Σαλαγιάννης αναλαμβάνει γενικός διευθυντής του κόμματος, στη θέση του Ροβέρτου Σπυρόπουλου, ο οποίος θα είναι παρών στην προεκλογική εκστρατεία και θα συνεργαστεί

με τον κ. Σαλαγιάννη, κυρίως σε οικονομικά ζητήματα του ΠΑΣΟΚ.

Ακόμη: ο αντιπρόεδρος της Βουλής, Βαγγέλης Αργύρης, ορίστηκε οργανωτικός γραμματέας. Ο Στέλιος Αγγελούδης ορίστηκε διευθυντής πολιτικού σχεδιασμού. Η Χριστίνα Μανωλοπούλου αναλαμβάνει διευθύντρια του πολιτικού γραφείου του Ευάγγελου Βενιζέλου. Ο Βασίλης Γερανίδης αναλαμβάνει συντονιστής της επιτροπής ανάδειξης υποψηφίων, την οποία απαρτίζουν επίσης ο αντιπρόεδρος της Βουλής Βαγγέλης Αργύρης, ο γραμματέας της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ Βασίλης Έξαρχος, το μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου, δήμαρχος και πρόεδρος της ΚΕΔΕ Κώστας Ασκούνης, ο περιφερειάρχης Αττικής και πρόεδρος της Ένωσης Περιφερειών Γιάννης Σγουρός, η αντιπεριφερειάρχης Φωκίδας και μέλος της ΕΚΑΠ Γιώτα Γαζή και το μέλος του Εθνικού Συμβουλίου, Μαρία Αναγνωστοπούλου.

Το διευρυμένο Εθνικό Συμβούλιο θα συνεδριάσει την Παρασκευή 6 Απριλίου, ενώ θα κληθούν να συμμετάσχουν γραμματείς περιφερειακών και νομαρχιακών οργανώσεων και η εθνική αντιπροσωπεία της Νεολαίας του ΠΑΣΟΚ.

Η γενική εκλογική επιτροπή θα ανακοινωθεί εντός της ημέρας, ενώ, όσον αφορά στη σύνθεσή της, δίπλα στα βασικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ θα υπάρχει τουλάχιστον ίσος αριθμός στελεχών από την κοινωνία, το Εθνικό Συμβούλιο και την εθνική αντιπροσωπεία της Νεολαίας.

Τέλος, το Πολιτικό Συμβούλιο αποφάσισε να στείλει τις βασικές εγκυκλίους για τη συγκρότηση των νομαρχιακών και περιφερειακών εκλογικών επιτροπών για τη διαδικασία υποβολής υποψηφιοτήτων. Σημειώνεται ότι οι κ.κ. Βαγγέλης Αργύρης, Βασίλης Γερανίδης και Νίκος Σαλαγιάννης δεν θα είναι υποψήφιοι στις εκλογές, σύμφωνα με διευκρινίσεις του κ. Βενιζέλου.

Keywords
Τυχαία Θέματα