Προγραμματικές δηλώσεις υπό το βλέμμα της Τρόικας

Γράφουν και… ξαναγράφουν τα αρμοδια επιτελεία των τριών κυβερνητικών εταίρων το κείμενο των προγραμματικών δηλώσεων, που θα αναγνώσει στις 7 το απόγευμα της Παρασκετυής στη Βουλή ο Αντώνης Σαμαράς, περιγράφοντας το πλαίσιο της προγραμματικής συμφωνίας ανάμεσα σε ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ και χαράσσοντας τους στόχους της διακυβέρνησής

του. Η παραμονή του πρωθυπουργού στο βήμα της Ολομέλειας θα είναι ωστόσο συντομότερη απ’ ό,τι συνήθως, καθώς ακόμα αναρρώνει από την πρόσφατη επέμβαση στο δεξί του μάτι.

Οι βασικοί άξονες των προγραμματικών δηλώσεων θα είναι οι αποκρατικοποιήσεις, οι ιδιωτικοποιήσεις και οι συγχωνεύσεις οργανισμών στο Δημόσιο. Ο πρωθυπουργός αναμένεται επίσης να υπογραμμίσει την αντίθεση της κυβέρνησης σε απολύσεις στο Δημόσιο και να αντιπροτείνει μετατάξεις.

Η συζήτηση στη Βουλή θα συνεχιστεί το Σάββατο το απόγευμα και την Κυριακή, σε δύο συνεδριάσεις, πρωί και απόγευμα. Οι αρχηγοί των επτά κομμάτων της Βουλής θα μιλήσουν το βράδυ της Κυριακής. Η διαδικασία θα ολοκληρωθεί τα μεσάνυχτα της ίδιας ημέρας, με τη διεξαγωγή φανερής ονομαστικής ψηφοφορίας για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση συνεργασίας.

Της σημερινής διαδικασίας θα προηγηθεί η τελετή ορκωμοσίας (18:30) του κ. Σαμαρά (μετά το πρόβλημα που αντιμετώπισε στο μάτι) και των υπόλοιπων βουλευτών που δεν ορκίστηκαν την προηγούμενη Πέμπτη, λόγω της συμμετοχής της Ελλάδας στη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ.

Keywords
Τυχαία Θέματα