Προς μίνι ανασχηματισμό με «αγκάθια»…

Σε σταυρόλεξο για δυνατούς λύτες εξελίσσεται ο μίνι ανασχηματισμός, στον οποίο πρόκειται να προχωρήσει ο πρωθυπουργός, Λουκάς Παπαδήμος, προκειμένου να καλυφθεί το κενό στη θέση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, έπειτα από την παραίτηση του Χρήστου Παπουτσή, ο οποίος θα διεκδικήσει την εκλογή του στην προεδρία του ΠΑΣΟΚ.

Ο σχεδιασμός του κ. Παπαδήμου

ήταν να μετακινηθεί στην Κατεχάκη ο παλιός της ένοικος, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης και να αναλάβει υπουργός Ανάπτυξης ο Κωστής Χατζηδάκης, ο οποίος κατέχει το αντικείμενο, καθώς είχε αυτό το χαρτοφυλάκιο στην τελευταία κυβέρνηση Καραμανλή.

Με δεδομένο, ωστόσο, ότι το χρονικό διάστημα μέχρι την προκήρυξη εκλογών είναι μικρό, ο Αντώνης Σαμαράς διαμήνυσε, μέσα από δηλώσεις του εκπροσώπου της ΝΔ, Γιάννη Μιχελάκη, ότι η Συγγρού δεν σκοπεύει να διαθέσει άλλα στελέχη της στην κυβέρνηση Παπαδήμου.

Μάλιστα, ο πρόεδρος της ΝΔ φέρεται να επιμένει στην αρχική πρόταση, να αντικαταστήσει τον κ. Παπουτσή ο νυν γενικός γραμματέας του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, Λευτέρης Οικονόμου, ο οποίος, εκτός από γνώστης του αντικειμένου, δεν είναι και πολιτικό πρόσωπο.

Keywords
Τυχαία Θέματα