Προτάσεις για άμεση διακυβέρνηση της χώρας παρουσίασε ο Φώτης Κουβέλης

Στην παρουσίαση μίας σειράς θέσεων, τόσο προς τους πολίτες ενόψει των εκλογών της επόμενης Κυριακής, όσο και προς τα άλλα κόμματα που συμμετέχουν, ώστε να είναι σαφές ποια είναι τα περιθώρια συνεργασιών την επομένη της κάλπης προχώρησε το πρωί της Κυριακής ο Φώτης Κουβέλης στη διακαναλική συνέντευξη.

«Θα κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν για να μην μείνει η χώρα ακυβέρνητη» δήλωσε ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς Φ.Κουβέλης και ζήτησε από τους πολίτες την ψήφο

τους προκειμένου το κόμμα του να αναδειχθεί τρίτη δύναμη.

Επανέλαβε ότι οι θέσεις της Δημοκρατικής Αριστεράς είναι η απόρριψη της μονομερούς ενέργειας καταγγελίας του μνημονίου είτε προέρχεται από το εσωτερικό είτε από το εξωτερικό και η αποδέσμευση από το μνημόνιο, σταδιακά και με διαπραγματεύσεις.

Τόνισε ότι οι Έλληνες δεν αντέχουν άλλα «αδυσώπητα μέτρα λιτότητας» και υποστήριξε ότι η επαναδιαπραγμάτευση του μνημονίου είναι ρεαλιστική.

Τα κυριότερα σημεία της πρότασης της ΔΗΜΑΡ είναι τα εξής:

Αναστύλωση του κύρους των πολιτικών θεσμώνΣταδιακή αποδέσμευση στο μνημόνιοΠαραγωγική ανασυγκρότηση της χώραςΑγροτική ανάπτυξη της υπαίθρουΜεταναστευτική πολιτικήΥπεράσπιση και διεύρυνση του κοινωνικού κράτουςΘέματα εξωτερικής πολιτικής

Στρέφοντας τα πυρά του κατά του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε ότι επέλεξε να οδηγήσει τη χώρα σε δεύτερες εκλογές, εξυπηρετώντας το εκλογικό κομματικό του συμφέρον. Τον κατηγόρησε για «κυμαινόμενη θέση απέναντι στο μνημόνιο» και τόνισε ότι με την μονομερή καταγγελία του μνημονίου ο ΣΥΡΙΖΑ κάνει «άλμα στο κενό». Κάλεσε, επίσης, τον ΣΥΡΙΖΑ να αποσαφηνίσει και να σταθεροποιήσει τη θέση του.

Ερωτώμενος για τη δήλωση του Αλέξη Τσίπρα ότι Σαμαράς και Βενιζέλος ψάχνουν έναν «αριστερό Καρατζαφέρη» ο κ.Κουβέλης είπε ότι «τέτοιο χαρακτηρισμοί εξυπηρετούν μία ξεπερασμένη μιζέρια της Αριστεράς».

Αναλυτικά οι προτάσεις της ΔΗΜΑΡ είναι:

Για την αντιμετώπιση της διαφθοράς και την αναστήλωση του κύρους των πολιτικών θεσμών, η πρόταση της ΔΗΜΑΡ περιλαμβάνει μεταξύ άλλων τα παρακάτω:

πλήρης εφαρμογή του πόθεν έσχες για όλους και δήμευση περιουσιακών στοιχείων πολιτικών τα οποία δεν δικαιολογούνται από τα εισοδήματά τουςκατάργηση του νόμου περί ευθύνης υπουργών και υπαγωγή των σχετικών υποθέσεων στη νομοθεσία για τους καταχραστές και το ξέπλυμα μαύρου χρήματοςκατάργηση της βουλευτικής ασυλίαςδραστική μείωση της βουλευτικής αποζημίωσης και της αμοιβής για συμμετοχή σε επιτροπέςσυνταξιοδότηση των βουλευτών από τον επαγγελματικό τους ασφαλιστικό φορέα, εφόσον θεμελιώνουν δικαίωμαμείωση 50% της επιχορήγησης των κομμάτωνμείωση των συμβούλων και του προσωπικού των υπουργών και των βουλευτών, καθώς και των ατελειών που τους παρέχονταιδημιουργία ανεξάρτητου οργάνου χωρίς συμμετοχή πολιτικών, για τον έλεγχο των οικονομικών των κομμάτων και των βουλευτώναλλαγή του εκλογικού νόμου με εφαρμογή της απλής αναλογικής

Για την σταδιακή αποδέσμευση της Ελλάδας από το Μνημόνιο

επιμήκυνση
Keywords
Τυχαία Θέματα