Ριζική ανανέωση στα ψηφοδέλτια επιθυμεί η νέα ηγεσία του ΠΑΣΟΚ

Σε «οργασμό» αναδιοργάνωσης και κατάρτισης πλάνων για την προεκλογική εκστρατεία βρίσκεται το ΠΑΣΟΚ, μετά την ανάληψη της προεδρίας του κόμματος από τον Ευάγγελο Βενιζέλο. Ήδη, μάλιστα, άρχισε η επεξεργασία των ψηφοδελτίων, με στόχο η ανανέωση να υπερβεί το 60% και με έμφαση στα νέα πρόσωπα και τις νέες ηλικίες, καθώς και σε ανθρώπους που έχουν αναδειχθεί από τις

τοπικές κοινωνίες.

Στον κομματικό μηχανισμό, τόσο σε κεντρικό όσο και σε περιφερειακό και νομαρχιακό επίπεδο, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ θα απευθύνει γενικό προσκλητήριο. Τις επόμενες ημέρες, δε, θα καλύψει τα κενά που υπάρχουν στους υπευθύνους των τομέων και θα προχωρήσει στη στελέχωση του κεντρικού μηχανισμού του ΠΑΣΟΚ.

Σε μια πρώτη κίνηση, ενδεικτική των προθέσεών του να «παντρέψει» το παλιό με το νέο, ο κ. Βενιζέλος επέλεξε τη Φώφη Γεννηματά ως την πλέον κατάλληλη για τη θέση της εκπροσώπου Τύπου του ΠΑΣΟΚ. Η κυρία Γεννηματά θα τοποθετηθεί στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας, κάτι που σημαίνει ότι αδειάζει μία θέση στην Α’ Αθηνών, όπου κινδυνεύουν να μην εκλεγούν ηγετικά  στελέχη (Άννα Διαμαντοπούλου, Κώστας Σκανδαλίδης, Χρήστος Παπουτσής, Παντελής Οικονόμου κ.ά.), καθώς , με τα μέχρι τώρα δημοσκοπικά δεδομένα, το ΠΑΣΟΚ  θα εκλέξει μόνο δύο βουλευτές.

Άγνωστο  παραμένει το πού θα  είναι υποψήφιος ο τέως πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Παπανδρέου, καθώς η τελευταία εκλογική περιφέρεια που εξελέγη με σταυρό ήταν η Α’ Αθηνών. Το ενδεχόμενο να είναι υποψήφιος στην Αχαΐα, πάντως, όχι μόνο δεν θα πρέπει να αποκλειστεί, αλλά προβάλλει και ως εξαιρετικά πιθανό.

Όσο για την εκλογική επιτροπή, από αυτήν είναι στις προθέσεις του Ευάγγελου Βενιζέλου να μην υπάρξει κανένας αποκλεισμός, και έτσι φαίνεται πως δεν θα απουσιάσει κανείς από όσους πρέπει να μετέχουν (Ανδρέας Λοβέρδος, Κώστας Σκανδαλίδης, Άννα Διαμαντοπούλου, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, Πέτρος Ευθυμίου, Δημήτρης Ρέππας, Χρήστος Παπουτσής, Μίμης Ανδρουλάκης κ.ά.).

Keywords
Τυχαία Θέματα