Ρομπάι – Μπαρόζο: «Πρώτο βήμα για την τραπεζική ενοποίηση»

Ικανοποίηση για τα αποτελέσματα της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ

Ως ένα ουσιαστικό πρώτο βήμα για την τραπεζική ενοποίηση χαρακτήρισε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Χέρμαν βαν Ρομπάι, τη συμφωνία για το μηχανισμό εποπτείας των τραπεζών, ενώ ο ομόλογός του της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, επισήμανε ότι η 29η Ιουνίου θα αποτελέσει μία ημερομηνία-ορόσημο.

Αναφερόμενος στα θέματα οικονομικής και φορολογικής πολιτικής, ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου είπε ότι η ευρωπαϊκή και οικονομική ένωση μπορεί να λειτουργήσει, μόνο αν υπάρχουν παράγοντες που μπορούν να ελέγχονται και να είναι κοινοί για όλους.

Χαρακτήρισε επίσης ιστορικό βήμα τον ευρωπαϊκό μηχανισμό σημάνσεως και πιστοποιήσεως, ενώ εξέφρασε την ελπίδα να έχουν εκπληρωθεί μέχρι το 2014 πολλές από τις ανάγκες και τις απαιτήσεις που εμφανίστηκαν στη Σύνοδο Κορυφής.

Ο Χέρμαν βαν Ρομπάι πρόσθεσε πως υπήρξαν πολλά προβλήματα στη διάρκεια της Συνόδου Κορυφής, όμως αυτή ήταν εποικοδομητική. Αναφορικά με την προεδρία του Eurogroup, είπε ότι οι σχετικές αποφάσεις θα ληφθούν στις αρχές Ιουλίου.

Στην κοινή συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν οι δύο αξιωματούχοι των Βρυξελλών, ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής υπογράμμισε τη συμφωνία που επετεύχθη όσον αφορά την υποστήριξη της ευρωζώνης και σημείωσε πως πλέον υπάρχει η δέσμευση για τραπεζική ένωση, καθώς και το «όραμα για το τι θέλουμε να γίνει στο μέλλον».

Keywords
Τυχαία Θέματα