Σαρωτικές αλλαγές στη διοίκηση της Εθνικής Τράπεζας

Την παραίτησή του και από τη θέση του προέδρου της Εθνικής Τράπεζας, έπειτα από αυτήν του υπουργού των Οικονομικών, υπέβαλε ο Βασίλης Ράπανος, επικαλούμενος λόγους υγείας.

Έτσι λοιπόν, τη διοίκηση της Εθνικής Τράπεζας αναλαμβάνουν νέα πρόσωπα. Νέος πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος θα οριστεί ο μέχρι τώρα αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος, Αλέξανδρος Τουρκολιάς.

Προηγουμένως,

ο υπηρεσιακός υπουργός Οικονομικών, Γιώργος Ζανιάς, είχε ζητήσει από τους κ.κ. Βασίλη Ράπανο και Απόστολο Ταμβακάκη να υποβάλουν τις παραιτήσεις τους, εν όψει της γενικής συνέλευσης των μετοχών της Τράπεζας, που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη.

Μετά τον κ. Ράπανο, ο κ.Ταμβακάκης αναμένεται να παραιτηθεί στην επόμενη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της τράπεζας, η οποία εκτός απρόοπτου θα πραγματοποιηθεί το απόγευμα της Πέμπτης.

Ο κ. Τουρκολιάς εργάζεται στο όμιλο της ΕΤΕ για πάνω από 30 χρόνια και διατηρεί μεταξύ άλλων το εφοπλιστικό χαρτοφυλάκιο του ομίλου. Τις προηγούμενες ημέρες, ο πρόεδρος της ΝΔ, Αντώνης Σαμαράς, με τον οποίο διατηρεί στενές σχέσεις εδώ και αρκετά χρόνια, του πρότεινε να αναλάβει το χαρτοφυλάκιο του υπουργείου Ναυτιλίας, κάτι που ο ίδιος αρνήθηκε ευγενικά.

Νέος υποδιοικητής της ΕΤΕ αναλαμβάνει ο κ. Πέτρος Χριστοδούλου.

Η επιστολή του Βασίλη Ράπανου στο ΔΣ της ΕΤΕ

«Προς το Διοικητικό Συμβούλιο της Εθνικής Τράπεζας

Αγαπητές φίλες, Αγαπητοί φίλοι, μέλη του Δ.Σ. της Εθνικής Τράπεζας,

Μετά από δυόμιση χρόνια περίπου στην Προεδρία του Διοικητικού Συμβουλίου της Εθνικής Τράπεζας, αποχωρώ για λόγους πέρα από τη θέληση μου. Όπως έχετε ήδη πληροφορηθεί, για λόγους υγείας, δεν μπόρεσα να αποδεχτώ την τιμητική πρόταση που μου έκανε ο Πρωθυπουργός και στην οποία συναίνεσαν οι Πρόεδροι των κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση, να αναλάβω το Υπουργείο Οικονομικών. Για τον ίδιο λόγο υποβάλλω σήμερα την παραίτηση μου στο Διοικητικό Συμβούλιο της Εθνικής Τράπεζας.

Θέλω να σας ευχαριστήσω θερμά για την εξαιρετική συνεργασία που είχαμε όλη αυτή την περίοδο και να σας ευχηθώ υγεία, δύναμη και κάθε επιτυχία στην προσωπική και επαγγελματική σας ζωή. Θα σας θυμάμαι πάντα με τα καλύτερα αισθήματα.

Με ιδιαίτερη εκτίμηση

Βασίλης Θ. Ράπανος»

Keywords
Τυχαία Θέματα