Σε αναζήτηση τρίτου «συμπαίκτη» ΠΑΣΟΚ και ΝΔ μετά το «όχι» από Τσίπρα και Κουβέλη

Διερευνητικές επαφές με τους προέδρους της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ θα έχει την Παρασκευή ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, στον απόηχο της πρότασης του προέδρου της Δημοκρατικής Αριστεράς, Φώτη Κουβέλη, για συγκρότηση οικουμενικής κυβέρνησης. Όπως όλα δείχνουν, μετά και τις νεότερες εξελίξεις με την άρνηση Κουβέλη να συμμετάσχει

σε μία κυβέρνηση που θα περιλαμβάνει μόνο το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ, αλλά όχι τον ΣΥΡΙΖΑ, η διερευνητική εντολή που έχει λάβει ο κ. Βενιζέλος, θα επιστρέψει στον Κάρολο Παπούλια, ο οποίος στη συνέχεια θα συγκαλέσει συμβούλιο πολιτικών αρχηγών, προκειμένου να δοθεί λύση στην ακυβερνησία της χώρας. Εάν και αυτή η προσπάθεια δεν τελεσφορήσει, τότε η χώρα θα οδηγηθεί εκ νέου στην κάλπη, με πιθανότερες ημερομηνίες αυτές της 10ης ή της 17ης Ιουνίου.

Συγκεκριμένα, ο κ. Βενιζέλος θα συναντηθεί στις 10 το πρωί με τον κ. Σαμαρά, θα ακολουθήσει συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας, ενώ στις 13:00 θα συνεδριάσει και η Κοινοβουλευτική Ομάδα της Δημοκρατικής Αριστεράς.

Στο πλαίσιο της διερευνητικής εντολής που έλαβε από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ συναντήθηκε την Πέμπτη με τον κ. Κουβέλη, είχε επίσης τηλεφωνική επικοινωνία με την κυρία Παπαρήγα, η οποία επανέλαβε τις θέσεις του κόμματός της να μη μετέχει στις διεργασίες για σχηματισμό κυβέρνησης, ενώ ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνος Καμμένος, αρνήθηκε να συναντηθεί με τον κ. Βενιζέλο.

Keywords
Τυχαία Θέματα