Σε ένα κτίριο όλες οι υπηρεσίες του ΥΠΕΚΑ

Σε αναζήτηση ενιαίας στέγης για εξοικονόμηση χρημάτων

Στην αναζήτηση ακινήτου προς ενοικίαση με καταβολή μηνιαίου μισθώματος, στο οποίο θα στεγαστεί το σύνολο των υπηρεσιών του, προχώρησε το υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, δημοσιοποιώντας τη σχετική πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος.

Η πρόσκληση εντάσσεται στην προσπάθεια εξορθολογισμού των λειτουργικών δαπανών του υπουργείου, σε συνάρτηση με την αναδιάρθρωση της διοικητικής δομής του, μετά την ενοποίηση διάφορων

υπηρεσιών που στο παρελθόν ανήκαν σε διαφορετικά υπουργεία.

Το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας απασχολεί περίπου 1.300 άτομα σε 28 νοικιασμένα κτίρια, τα οποία βρίσκονται διάσπαρτα σε διάφορα σημεία της Αθήνας και στην πλειονότητά τους είναι παλαιά (άνω των 20 ετών), με άμεση συνέπεια αφενός να μην ανταποκρίνονται στοιχειωδώς στις ανάγκες μιας σύγχρονης υπηρεσίας, αφετέρου να είναι ιδιαίτερα ενεργοβόρα και με αυξημένες λειτουργικές δαπάνες.

Σημειώνεται ενδεικτικά ότι για το έτος 2010 τα συνολικά ενοίκια ξεπέρασαν τα εννέα εκατ. ευρώ, ενώ τα λειτουργικά έξοδα των κτιρίων του ΥΠΕΚΑ (φύλαξη, καθαριότητα, ΔΕΗ, ΕΥΔΑΠ κ.λπ.) ξεπέρασαν τα δύο εκατ. ευρώ.

Εκτιμάται ότι με τη μετεγκατάσταση θα επιτευχθεί εξοικονόμηση πόρων από τα μισθώματα κατά περίπου 70% ή 6,5 εκατ. ευρώ ετησίως και μείωση λειτουργικών εξόδων τουλάχιστον κατά 50% ή ένα εκατ. ευρώ.

Η διαδικασία της μετεγκατάστασης αναμένεται να ολοκληρωθεί εντός του ερχόμενου Σεπτεμβρίου.

Keywords
Τυχαία Θέματα