Σε πανστρατιά των δυνάμεων της κεντροδεξιάς καλεί ο Σαμαράς

Έκκληση για πανστρατιά απηύθυνε στον ελληνικό λαό αλλά και σε όλες τις δυνάμεις της κεντροδεξιάς εντός και εκτός Βουλής, σήμερα ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς, προκειμένου, όπως είπε, να διασφαλιστεί η ευρωπαϊκή πορεία της χώρας και να τροποποιηθεί η οικονομική πολιτική. Μιλώντας στη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Γραμματείας του κόμματος ο κ. Σαμαράς

υπογράμμισε ότι «πριν τις εκλογές προειδοποιήσαμε για τον κίνδυνο ακυβερνησίας, τώρα κάνουμε ότι μπορούμε για να τον αποτρέψουμε, κάνουμε ότι μπορούμε για να αποκαταστήσουμε την κυβερνητική σταθερότητα».

Προανήγγειλε ότι θα πάρει πρωτοβουλία για την δημιουργία ενός ευρύτερου κεντροδεξιού μετώπου, τονίζοντας: «καλώ όλους τους πολίτες να συστρατευθούν ώστε να διασφαλίσουμε τα κεκτημένα δεκαετιών, καλώ όλες τις δυνάμεις της κεντροδεξιάς, εντός και εκτός Βουλής, να πάρουν μέρος, πέρα από προσωπικές διαφορές και μικροκομματικούς ανταγωνισμούς».

Επίσης υπενθύμισε ότι το βράδυ των εκλογών μίλησε για την ανάγκη δημιουργίας κυβέρνησης εθνικής σωτηρίας που θα διασφαλίσει την παραμονή της χώρας στο ευρώ και θα κάνει επαναδιαπραγμάτευση της οικονομικής πολιτικής που να οδηγήσει στην Ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας και την ανακούφιση της ελληνικής κοινωνίας.

Πρόσθεσε ότι χθες δήλωσε ότι είναι διατεθειμένος να δώσει ακόμη και ψήφο ανοχής ωστόσο «ο κ. Τσίπρας απέκλεισε κάτι τέτοιο». Συνέχισε λέγοντας ότι η καταγγελία της δανειακής σύμβασης, που πρότεινε ο κ. Τσίπρας, θα οδηγήσει σε έξοδο από το ευρώ και ότι υπάρχουν κάποιες δυνάμεις στην Ευρώπη που το επιδιώκουν να βγάλουν την Ελλάδα εκτός και δηλώσεις σαν αυτή παίζουν αυτό το παιχνίδι.

Ο κ. Σαμαράς υποστήριξε ότι «είναι άλλο η συμφωνημένη τροποποίηση κάποιων όρων της σύμβασης και άλλο η μονομερής καταγγελία, που οδηγεί με βεβαιότητα στην καταστροφή. Ελπίζω ότι μέχρι το απόγευμα που θα συναντηθούμε ο κ. Τσίπρας θα συνέλθει. Αν δεν το κάνει τότε σημαίνει ότι ο ίδιος θα προσπαθήσει να δημιουργήσει ένα αντιευρωπαϊκό μέτωπο. Η ΝΔ είναι ο μόνος πυλώνας σταθερότητας, θα εγγυηθούμε την ευρωπαϊκή πορεία και την τροποποίηση της οικονομικής πολιτικής. Ο ελληνικός λαός δεν έδωσε εντολή ούτε να διαλυθεί η χώρα ούτε να βγούμε από την Ευρώπη».

Keywords
Τυχαία Θέματα