Σε τεντωμένο σχοινί η κυβέρνηση, αβέβαιη η παροχή ψήφου εμπιστοσύνης

Στο πιο κρίσιμο εικοσιτετράωρο εισέρχεται η κυβέρνηση, καθώς το βράδυ της Παρασκευής διεξάγεται στη Βουλή η ψηφοφορία για την παροχή ψήφους εμπιστοσύνης, με εντελώς αβέβαιη την έκβασή της.

Ο Γιώργος Παπανδρέου δεν έχει πείσει την κοινοβουλευτική του ομάδα, βουλευτές του ΠΑΣΟΚ

απειλούν με καταψήφιση, οι πιέσεις για παραίτηση του πρωθυπουργού και συγκρότηση κυβέρνησης συνεργασίας αποκρούστηκαν ουσιαστικά από το Μέγαρο Μαξίμου και στο μεταξύ ο χρόνος στενεύει για τη χώρα, ως προς την έγκριση της ευρωπαϊκής συμφωνίας και την καταβολή της έκτης δόσης του μνημονιακού δανείου.

Τουλάχιστον δέκα βουλευτές του ΠΑΣΟΚ (Βάσω Παπανδρέου, Εύα Καϊλή, Δημήτρης Λιντζέρης, Δημήτρης Καρύδης, Σούλα Μερεντίτη και άλλοι) εμφανίζονται προβληματισμένοι για το εάν θα δώσουν ψήφο εμπιστοσύνης.

Ο κ. Παπανδρέου από την άλλη εκβιάζει με την ανάγκη η χώρα να προχωρήσει τάχιστα στις διαδικασίες ανταπόκρισής της στις ευρωπαϊκές δεσμεύσεις.

Ο Αντώνης Σαμαράς ξεκαθάρισε επίσης ότι δεν δίνει ψήφο εμπιστοσύνης, ούτε θα εγκρίνει τη νέα δανειακή σύμβαση, διευκρινίζοντας ότι θα συναινούσε στο τελευταίο, μόνο εάν παραιτούνταν η σημερινή κυβέρνηση, συγκροτείτο μεταβατικό σχήμα για την έγκριση της ευρωπαϊκής συμφωνίας και μόνο και στη συνέχεια να γίνουν εκλογές.

Keywords
Τυχαία Θέματα