Σόρος: «Η Μέρκελ οδηγεί την Ευρώπη σε λανθασμένη κατεύθυνση»

Προς την λάθος κατεύθυνση οδηγεί την Ευρώπη η Άνγκελα Μέρκελ ανέφερε σε συνέντευξή του στο γερμανικό περιοδικό «Der Spiegel», ο Τζορτζ Σόρος.

«Θαυμάζω την Άνγκελα Μέρκελ για τις ηγετικές της ικανότητες, αλλά δυστυχώς οδηγεί την Ευρώπη στην λανθασμένη κατεύθυνση» λέει χαρακτηριστικά και τονίζει ότι η οικονομία των ευρωπαϊκών χωρών που μαστίζονται από την κρίση, πρέπει να αναζωογονηθούν με «ενέσεις ανάπτυξης»

αντί οι κυβερνήσεις τους να ωθούνται μόνο σε λήψη μέτρων λιτότητας. «Αλλιώς επαναλαμβάνουμε το λάθος που οδήγησε τις ΗΠΑ στην ύφεση του 1929, κάτι που η Άνγκελα Μέρκελ απλώς δεν το καταλαβαίνει».

Ο ίδιος απέρριψε την εμπλοκή του ΔΝΤ στην αντιμετώπιση της ευρωπαϊκής κρίσης, λέγοντας πως η Ευρώπη «θα έπρεπε να είναι σε θέση να λύσει μόνη της τα προβλήματά της».

Στην ίδια συνέντευξη ο αμερικανός επενδυτής τονίζει οτι τα υψηλότοκα δάνεια εμποδίζουν σήμερα την Ελλάδα να ανακάμψει και προβλέπει ότι το ίδιο θα συμβεί και στην Ιταλία, εάν οδηγηθεί στο ίδιο «στενό κοστούμι». Σε ό,τι αφορά ενδεχόμενη χρεοκοπία της Ελλάδας, προειδοποιεί ότι κάτι τέτοιο θα έφερνε τους πολίτες της Ιταλίας και της Ισπανίας στα ταμεία των τραπεζών και κατόπιν θα κατέστρεφε όλη την Ευρώπη, αλλά εκτιμά ότι η Ευρώπη θα διασώσει την Ελλάδα για μια ακόμη φορά.

Keywords
Τυχαία Θέματα