Στα μέσα Ιανουαρίου η τροπολογία για τις επικουρικές συντάξεις

Με αναδρομική ισχύ από 1/1/2012

Στα μέσα Ιανουαρίου αναμένεται να κατατεθεί η τροπολογία για τις αλλαγές στις επικουρικές συντάξεις. Οι ρυθμίσεις της τροπολογίας θα ισχύσουν αναδρομικά από την 1η Ιανουαρίου του νέου έτους.

Τα παραπάνω αποφασίστηκαν κατά τη χθεσινοβραδινή συνάντηση του υπουργού Εργασίας, Γιώργου Κουτρουμάνη, με τον πρωθυπουργό, Λουκά Παπαδήμο, στο

Μέγαρο Μαξίμου.

Μιλώντας σε ραδιοφωνικό σταθμό, o υπουργός Εργασίας έκανε λόγο για μειώσεις της τάξης του 25%. Μεταξύ των παρεμβάσεων που προωθούνται είναι και η ενοποίηση των πέντε μεγαλύτερων φορέων επικουρικής ασφάλισης (ΙΚΑ, ιδιωτικού τομέα, Δημοσίου, ΔΕΚΟ και τραπεζών), καθώς και η καθιέρωση ενιαίων κανόνων χορήγησης και ποσοστού υπολογισμού της σύνταξης.

Στη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν τα μέτρα για την αντιμετώπιση των προβλημάτων των Ταμείων και τη μείωση του κόστους εργασίας, προκειμένου να ενισχυθεί η ανταγωνιστικότητα της οικονομίας, θέματα που θα απασχολήσουν επίσης τη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, την Τετάρτη.

Στη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου αναμένεται να συζητηθούν και οι απαιτήσεις της Υρόικας για ενδεχόμενες αλλαγές στα εργασιακά.

Ο κ. Κουτρουμάνης έχει ξεκαθαρίσει ότι η Τρόικα δεν έχει ζητήσει μείωση μισθών στον ιδιωτικό τομέα ή κατάργηση του 13ου και 14ου μισθού.

Keywords
Τυχαία Θέματα