Στην ανάγκη και οι αρχηγοί πείθονται

Πανικό δημιουργούν στα δύο μεγάλα κόμματα οι δημοσκοπήσεις που βλέπουν το φως της δημοσιότητας τις τελευταίες ημέρες.

Οι πολιτικοί αρχηγοί του ΠΑΣΟΚ και της Νέας Δημοκρατίας έχουν επιδοθεί σε μια προσπάθεια να συσπειρώσουν τους ψηφοφόρους τους με την κρυφή ελπίδα να καταφέρουν να συγκεντρώσουν ένα ποσοστό αθροιστικά άνω του 50%.


«Απορρίπτω

τη συγκυβέρνηση» δηλώνει ο Σαμαράς όπου βρεθεί και σταθεί.

«Υπάρχει κίνδυνος ακυβερνησίας» τονίζει συνεχώς ο Βενιζέλος.

Ποιος είναι ο πραγματικός στόχος και τι θέλουν οι δύο αρχηγοί όμως;

Η πραγματική αλήθεια είναι μία. Ο μόνος δρόμος μετά τις εκλογές είναι μια κυβέρνηση συνεργασίας μεταξύ της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ.

Μια κυβέρνηση συνεργασίας όχι επειδή θα το θέλουν οι ίδιοι, αλλά επειδή θα το θέλουν οι ξένοι δανειστές μας. Μόνο έτσι θα διασφαλίσουν – όσο μπορούν δηλαδή – ότι  η χώρα θα ανακάμψει, θα τηρηθούν οι δεσμεύσεις έναντι αυτών και θα τηρήσει το μνημόνιο – αυτό και το επόμενο και βλέπουμε – κατά γράμμα και θα μπορέσουν να πάρουν τα λεφτά τους πίσω.

Ποιος θα είναι ο πρωθυπουργός σε αυτή την κυβέρνηση συνεργασίας;

Ο Παπαδήμος; κάποιος άλλος τεχνοκράτης: Γελιόμαστε αν πιστεύουμε κάτι τέτοιο.

Ο Παπαδήμος έκανε σωστά τη «δουλειά» που ανέλαβε να κάνει. Ίσως την κάνει σωστά και κάποιος άλλος που θα μπορούσαν να επιλέξουν μετά τις εκλογές.

Αυτό θέλουν  όμως; Κάποιους τεχνοκράτες που θα κάνουν τη «δουλειά» καλύτερα από τους πολιτικούς που ψηφίζουμε; Σίγουρα όχι !

Και αν αυτοί οι τεχνοκράτες αποφασίσουν να κάνουν δικό τους κόμμα, τότε τι γίνεται;

Είναι πολύ πιθανό πλέον να δούμε μια κυβέρνηση ΝΔ και ΠΑΣΟΚ με πρωθυπουργό τον αρχηγό του πρώτου κόμματος στις εκλογές για το πρώτο διάστημα. Ίσως τον Σαμαρά όπως δείχνουν οι δημοσκοπήσεις και με υπουργό Οικονομικών τον Βενιζέλο. Και εναλλάξ.

Ένα είναι σίγουρο. Μπροστά στον κίνδυνο να συνταξιοδοτηθούν πρόωρα, θα βρουν τη φόρμουλα.

Στην ανάγκη και οι αρχηγοί πείθονται.

Keywords
Τυχαία Θέματα