Στην κυβερνητική επιτροπή το πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών

Την Πέμπτη θα συγκληθεί και το υπουργικό συμβούλιο.

Για την πορεία του ελληνικού χρέους, αλλά και τις εξελίξεις στην ΕΕ, ενημέρωσε την Τρίτη ο πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, στο πλαίσιο της ενημέρωσης των πολιτικών αρχηγών που δεν μετέχουν στο νέο κυβερνητικό σχήμα.

Την Τετάρτη ο πρωθυπουργός

θα συναντηθεί με την πρόεδρο της Δημοκρατικής Συμμαχίας Ντόρα Μπακογιάννη και τον πρόεδρο της Δημοκρατικής Αριστεράς Φώτη Κουβέλη και έτσι ολοκληρώνει τον κύκλο των επαφών του με τους πολιτικούς αρχηγούς.

Ο πρωθυπουργός ενημέρωσε τους συνομιλητές του για το ευρωπαϊκό τοπίο, αλλά και για τη νέα γαλλογερμανική πρόταση. Νωρίτερα το μεσημέρι της Τρίτης συναντήθηκε με την υπουργό Παιδείας Άννα Διαμαντοπούλου για θέματα του υπουργείου της, ενώ αργότερα είδε τον Ευρωπαίο Διαμεσολαβητή, Νικηφόρο Διαμαντούρο. Ο κ. Παπαδήμος έχει στραμμένο το βλέμμα του στην ψήφιση του προϋπολογισμού, η συζήτηση του οποίου ανοίγει το Σάββατο και θα ολοκληρωθεί την προσεχή Τετάρτη.

Φυσικά, ενδιαφέρον υφίσταται και για την άφιξη της Τρόικας την επόμενη εβδομάδα στην Αθήνα, αλλά και για τη σύνοδο κορυφής του Δεκεμβρίου, καθώς υπάρχει μεγάλη αβεβαιότητα για το μέλλον του ευρώ.

Σήμερα, Τετάρτη, θα συγκληθεί η κυβερνητική επιτροπή, προκειμένου να συζητηθεί το πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών, ώστε να κατατεθεί το ταχύτερο δυνατόν στη Βουλή, ενώ την Πέμπτη θα συγκληθεί και το υπουργικό συμβούλιο.

Keywords
Τυχαία Θέματα