Στην πόρτα της εξόδου από τη ΝΔ ο Πάνος Καμμένος

Αν υλοποιήσει την απόφασή του να μην δώσει ψήφο εμπιστοσύνης στη νέα κυβέρνηση.

Την απόφασή του να μην δώσει ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση του Λουκά Παπαδήμου ανακοίνωσε από το βήμα της Βουλής ο βουλευτής της ΝΔ Πάνος Καμμένος,

εξαπολύοντας ταυτόχρονα σφοδρότατη επίθεση στην προηγούμενη κυβέρνηση, με στόχο ιδιαίτερα τον πρώην υπουργό Οικονομικών, Γιώργο Παπακωνσταντίνου, αλλά και τον Γιώργο Παπανδρέου.

Δεν δίνω ψήφο εμπιστοσύνης σε αυτήν την κυβέρνηση, είπε ο κ. Καμμένος και στη συνέχεια της ομιλίας του διατύπωσε, σε υψηλότατους τόνους, βαριές κατηγορίες και χαρακτηρισμούς κατά του κ. Παπακωνσταντίνου, αλλά και του νέου πρωθυπουργού, Λουκά Παπαδήμου.

«Ποια εμπιστοσύνη μπορούμε να δείξουμε σε έναν πρωθυπουργό, για τον οποίο η γαλλική εφημερίδα Le Monde αναφέρει ότι είναι από τους πρωτεργάτες της μεγάλης τράπεζας Goldman Sachs, η οποία ορίζει τη νέα τάξη πραγμάτων και παρεμβαίνει και στην Ιταλία; Σε αυτή δούλευε κι ο κ. Παπακωνσταντίνου παλαιότερα» παρατήρησε με νόημα ο κ. Καμμένος.

«Υπάρχει ή όχι εμπιστοσύνη σε έναν πρωθυπουργό που, αν μεν κρατήσει την πατριωτική του στάση έχει καλώς, αν όμως πράξει αυτά που υπόσχεται στην Τριμερή -που είναι μέλος- μαζί με τα συμφέροντα εκείνων των ΜΜΕ που τον στήριξαν, οδηγούν σε απαξία των πολιτικών, σε καταρράκωση κάθε θρησκείας και σε παγκοσμιοποίηση, με επικράτηση των αγορών και των τραπεζών;» συμπλήρωσε ο βουλευτής και κάλεσε όλους να αναλογιστούν ότι αυτή θα είναι η τελευταία Βουλή γιατί, όπως υποστήριξε, «η επόμενη είναι συμφωνημένο να γίνει με λίστα και κάποιοι από μας δεν θα είμαστε μέσα, γιατί μιλάμε πολύ».

Μεταξύ άλλων, ο κ. Καμμένος επικαλέστηκε τις αναφορές για παραποίηση των στοιχείων για το έλλειμμα επί υπουργίας Παπακωνσταντίνου, υπογραμμίζοντας πως παρ’ όλα αυτά, «ο κ. Παπακωνσταντίνου είναι σήμερα εδώ ως μέλος της νέας κυβέρνησης» και τον κ. Παπανδρέου για κερδοσκοπικά παιχνίδια με το ζήτημα του δημοψηφίσματος.

Άμεση ήταν η απάντηση του κ. Παπακωνσταντίνου, ο οποίος παρατήρησε ότι όσα ανέφερε ο κ. Καμμένος ακούγονται και αναγράφονται μόνο σε περιθωριακά blogs και δεν έχουν θέση στη Βουλή, καλώντας τον, αν έχει στοιχεία για όσα λέει, να τα δώσει στη Δικαιοσύνη ή να ζητήσει κοινοβουλευτικό έλεγχο, για να προσθέσει ότι όλα τα άλλα είναι τζάμπα μαγκιές.

Το γεγονός είναι ότι, με την στάση του αυτή, ο κ. Καμμένος βρίσκεται ουσιαστικά με το… ένα πόδι εκτός ΝΔ, καθώς ο πρόεδρος του κόμματος, Αντώνης Σαμαράς, έχει ζητήσει να δοθεί ψήφος εμπιστοσύνης στη νέα κυβέρνηση, έστω και αν δεν έχει θέσει ζήτημα κομματικής πειθαρχίας…

Keywords
Τυχαία Θέματα