Στις φλόγες κτήρια στο κέντρο της Αθήνας – Οδομαχίες μεταξύ αστυνομίας και κουκουλοφόρων

Εκτός ελέγχου είναι η κατάσταση στο κέντρο της Αθήνας. Λίγο μετά τις εννέα, τουλάχιστον δώδεκα κτήρια τυλίχθηκαν στις φλόγες. Αποπνικτική η ατμόσφαιρα από τα δακρυγόνα. Επεισόδια και έξω από τη Νομική Σχολή.


Δεκάδες άτομα διακομίστηκαν σε νοσοκομεία με ελαφρά τραύματα ή αναπνευστικά προβλήματα.
Εκτεταμένα επεισόδια περιφερειακά του Συντάγματος με συγκρούσεις μεταξύ αστυνομίας και διαδηλωτών στις οδούς Φιλελλήνων, Σταδίου,

Πανεπιστήμιου, Ακαδημίας, Βουκουρεστίου, Μητροπόλεως πλατεία Κοραή και αλλού.

Σε εξέλιξη είναι μεγάλη πυρκαγιά στη Σταδίου όπου βρίσκεται το πρώην κατάστημα «Costa Boda» και οι κινηματογράφοι «Αττικόν» και «Απόλλων», ενώ κινδυνεύει το γειτονικό κτίριο του ΔΟΛ, στη Χρ. Λαδά. Η πυροσβεστική κατάφερε να φτάσει πριν από λίγη ώρα στο σημείο, καθώς λόγω των οδοφραγμάτων που υπάρχουν στους δρόμους ήταν ιδιαίτερα δύσκολη η πρόσβαση στο σημείο.

Επίσης, καίγεται το εγκαταλελειμμένο κτήριο στη γωνιά Σταδίου και Αμερικής και το βιβλιοπωλείο «Ιανός» στη Σταδίου.

Μεγάλη φωτιά ξέσπασε σε κτήριο της οδού Ιπποκράτους και Ακαδημίας, ενώ η πυροσβεστική δυσκολεύεται να φτάσει στο σημείο αφού δέχεται επίθεση από κουκουλοφόρους.

Φωτιά ξέσπασε στις 21:45 στην οδό Γεωργίου Σταύρου και Αιόλου σε γραφεία, ενώ στις φλόγες έχουν τυλιχθεί και στα εκδοτήρια έξω από την Εθνική Βιβλιοθήκη.

Παρανάλωμα του πυρός έγινε μάλιστα λίγο μετά τις 19:30 η καφετέρια Starbucks, ενώ στις φλόγες τυλίχθηκε ο κινηματογράφος «Άστυ» και η τράπεζα  Eurobank στην πλατεία Κοραή.

Ζημιές έχουν προκληθεί ακόμη σε πολλά καταστήματα στο κέντρο, ενώ υπάρχουν πληροφορίες για πλιάτσικο στην Πανεπιστημίου.

Έκκληση απηύθυναν πυροσβεστική και ΕΚΑΒ ζητώντας από τους πολίτες να τους αφήσουν να προσεγγίσουν στα σημεία που υπάρχουν πύρινες εστίες και τραυματίες.

Λίγο πριν τις 22:00 μάλιστα, έγινε ρίψη χημικών στο ιατρείο που έχει στηθεί στην πλατεία Συντάγματος για τους πολίτες.

Keywords
Τυχαία Θέματα