Στο πλευρό της Ελλάδας οι ΗΠΑ για την αντιμετώπιση της κρίσης

Συνάντηση Αβραμόπουλου με τον Αμερικανό υφυπουργό Εξωτερικών, Φίλιπ Γκόρντον

Τη διαβεβαίωση ότι οι ΗΠΑ θα συνεχίσουν να στηρίζουν τις προσπάθειες της ελληνικής κυβέρνησης για την αντιμετώπιση της κρίσης έδωσε ο Αμερικανός υφυπουργός Εξωτερικών, Φιλιπ Γκόρντον, κατά τη συνάντησή του με τον υπουργό Εξωτερικών, Δημήτρη Αβραμόπουλο.

Στο επίκεντρο της συνάντησης βρέθηκαν η οικονομική κρίση, αλλά και οι εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχή, με φόντο την κρίση στη Συρία, ενώ ο κ. Γκόρντον μετέφερε στον Έλληνα υπουργό

την επιθυμία της Χίλαρι Κλίντον να συναντηθούν σύντομα.

Από την πλευρά του, ο κ. Αβραμόπουλος υπογράμμισε στο συνομιλητή του την αποφασιστικότητα της ελληνικής κυβέρνησης να αντιμετωπίσει τις προκλήσεις για την υπέρβαση της κρίσης, ενώ, αναφερόμενος στις εξελίξεις στη Συρία, επισήμανε την ανάγκη προστασίας των μειονοτήτων στη χώρα, ως βασικό συστατικό της όποιας διαδικασίας πολιτικής μετάβασης.

Υπογράμμισε ακόμη τον σταθεροποιητικό ρόλο της Ελλάδας στην ευρύτερη περιοχή και τη βούλησή της να προχωρήσει στην οριοθέτηση όλων των θαλασσίων ζωνών με τους γείτονές της.

Ο κ. Αβραμόπουλος συζήτησε ακόμη με τον Αμερικανό συνομιλητή του την πορεία των ελληνοτουρκικών, το αδιέξοδο που έχει σημειωθεί στο Κυπριακό λόγω της τουρκικής αδιαλλαξίας και των τουρκικών απειλών προς τη Λευκωσία, ως προς το θέμα της εκμετάλλευσης των ΑΟΖ, αλλά και τις βαλκανικές εξελίξεις.

Σε ό,τι αφορά ειδικότερα το θέμα της ΠΓΔΜ, ο κ. Αβραμόπουλος εξέφρασε την απογοήτευσή του για τις συνεχείς προκλητικές δηλώσεις του πρωθυπουργού των Σκοπίων, Νίκολα Γκρούεφσκι και επανέλαβε ότι η ελληνική κυβέρνηση αναζητά έναν αξιόπιστο συνομιλητή, προκειμένου να υπάρξει πρόοδος στο ζήτημα.

Keywords
Τυχαία Θέματα