Στον αέρα σχεδόν 60.000 ιδιοκτήτες αυθαιρέτων

Στον αέρα βρίσκονται περίπου 60.000 ιδιοκτήτες αυθαιρέτων καθώς το υπουργείο Περιβάλλοντος (ΥΠΕΚΑ) δεν έχει ξεκαθαρίσει ακόμα για το τι θα γίνει με όσους έχουν καταθέσει αίτηση για την τακτοποίηση του αυθαιρέτου τους με βάση ιδιωτικά και όχι δημόσια έγγραφα. «Έχουμε ζητήσει τη γνώμη του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ) για το τι θα γίνει με όσους έχουν ήδη υποβάλλει αιτήσεις «τακτοποίησης» με βάση ιδιωτικά έγγραφα», δήλωσε τη Μ. Δευτέρα σε συνέντευξη Τύπου ο υπουργός Περιβάλλοντος Γ. Παπακωνσταντίνου.

Τόσο

ο υπουργός, Γ. Παπακωνσταντίνου όσο και ο αναπληρωτής, Ν. Σηφουνάκης είπαν ότι κατά τη γνώμη τους δεν θα πρέπει να αλλάξει κάτι για όσους έχουν ήδη ολοκληρώσει τα πρώτα στάδια της διαδικασίας, εκμεταλλευόμενοι τις ρυθμίσεις με τα ιδιωτικά έγραφα, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν θα επιβληθούν κυρώσεις στους παρανομούντες.

Από την πλευρά του, ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος Νίκος Σηφουνάκης, επεσήμανε ότι ακόμη δεν υπάρχει οριστική γνωμοδότηση, αλλά, όπως είπε, «η αίσθησή μου είναι ότι θα πρέπει να τους επιστραφούν τα χρήματα». Σε κάθε περίπτωση, όπως προσέθεσε ο κ. Παπακωνσταντίνου, «εμείς θέλουμε η απόφαση του ΣτΕ να αφορά όσες αιτήσεις υποβληθούν από εδώ και πέρα».

Την περασμένη εβδομάδα το Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο αποφάσισε ότι μπορούν να υπαχθούν στον ν. 4014 για τα αυθαίρετα ή να γίνεται επεξεργασία αιτήσεων, μόνο εάν οι φάκελοι στηρίζονται σε δημόσια έγγραφα, ή αεροφωτογραφίες για την απόδειξη του χρόνου κατασκευής του αυθαιρέτου.

Keywords
Τυχαία Θέματα