«Σβήνουν» το ηλεκτρονικό τσιγάρο, αυξήσεις 20% ακόμα και στα στριφτά!

Ένα τελευταίο «καταφύγιο» είχε μείνει στους καπνιστές για να «ξεδίνουν» από όσα βιώνουμε όλοι μας στην καθημερινότητά μας, κι αυτό η κυβέρνηση αποφάσιε να τους το στερήσει…

Και το ηλεκτρονικό τσιγάρο μπαίνει στο στόχαστρο των ελεγκτικών μηχανισμών του υπουργείου Υγείας, καθώς, όπως τονίζεται σε ανακοίνωσή του ΕΟΦ, το συγκεκριμένο προϊόν εμπεριέχει επιβλαβείς ουσίες για τον οργανισμό.

Έτσι, αναμένεται να ξεκινήσουν από το υπουργείο σύντομα έλεγχοι για τους τρόπους πώλησης του ηλεκτρονικού τσιγάρου, ενώ, όσον αφορά στους καταστηματάρχες, οι οποίοι το πουλάνε στα μαγαζιά τους, αυτοί πλέον κινδυνεύουν με βαριά χρηματικά πρόστιμα.

Όπως ανακοίνωσε την Πέμπτη ο γενικός γραμματέας Δημόσιας Υγείας, Αντώνης Δημόπουλος, η απαγόρευση προκύπτει έπειτα από σχετική γνωμοδότηση του Εθνικού Οργανισμού Φαρμάκων (ΕΟΦ), ενώ υπάρχουν και εισηγήσεις για αύξηση κατά 20% στην τιμή των τσιγάρων. Αύξηση, που θα αφορά και στην πώληση των στριφτών τσιγάρων, των οποίων η κατανάλωση έχει αυξηθεί, καθώς είναι φθηνότερα.

Επίσης, το υπουργείο Υγείας προχωρά και στην απαγόρευση της χρήσης του ηλεκτρονικού τσιγάρου και σε κλειστούς δημόσιους χώρους, αφού θεωρεί ότι αυτό είναι επικίνδυνο για τη δημόσια Υγεία.

Keywords
Τυχαία Θέματα