Σβόμποντα εγκαλεί Μπαρόζο για «εγκατάλειψη» της Ελλάδας

«Σκάνδαλο ότι ο πρόεδρος της Κομισιόν δεν έχει πάει ούτε μία φορά στην Ελλάδα (από την έναρξη της κρίσης χρέους)».

Τη δυσφορία του για το γεγονός ότι ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, δεν έχει μεταβεί το τελευταίο διάστημα ούτε μία φορά στην Ελλάδα, εξέφρασε ο επικεφαλής της ομάδας των Σοσιαλδημοκρατών στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, Χάνες Σβόμποντα.

«Θεωρώ ότι αποτελεί σκάνδαλο το ό,τι ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής δεν μετέβη ούτε μία φορά στην Ελλάδα (μετά την έναρξη της κρίσης χρέους στην ευρωζώνη)» δήλωσε ο κ. Σβόμποντα, εν όψει των κρίσιμων βουλευτικών εκλογών στη χώρα μας.

Τόνισε επίσης ότι τόσο ο πρόεδρος της Κομισιόν όσο και ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Χέρμαν βαν Ρομπάι, «έπρεπε να πάνε στην Αθήνα και να διαπραγματευθούν», καθώς οι Βρυξέλλες επέβαλαν στην Ελλάδα μέτρα λιτότητας, που προκαλούν έντονες αντιδράσεις στο εκλογικό σώμα.

Η τελευταία επίσημη επίσκεψη του κ. Μπαρόζο στην Ελλάδα είχε γίνει τον Ιούνιο του 2009. Έκτοτε, έχει συναντηθεί με Έλληνες κυβερνητικούς αξιωματούχους, αλλά κυρίως στις Βρυξέλλες.

Ο κ. Σβόμποντα αναφέρθηκε και στον ΣΥΡΙΖΑ και στην πρόθεσή του να καταργήσει το Μνημόνιο. «Πρέπει να μιλήσουμε με τον Αλέξη Τσίπρα και το κόμμα του. Το κόμμα αυτό έχει μία θέση στην κυβέρνηση» δήλωσε, επιμένοντας στην αναγκαιότητα να υπάρξει διάλογος με τα πιο ριζοσπαστικά κόμματα, υπό την προϋπόθεση ότι δεν τάσσονται εναντίον της ΕΕ.

Ξεκαθάρισε παράλληλα ότι τα κόμματα της Αριστεράς, «τα οποία στρέφονται εναντίον της Ευρώπης, δεν έχουν καμιά σχέση με την ομάδα μας στο [Ευρωπαϊκό] Κοινοβούλιο». «Θέλουμε να καταστήσουμε εφικτή μια πορεία προς μια προοδευτική, εναλλακτική Ευρώπη» πρόσθεσε, επισημαίνοντας ότι υποστηρίζει μια Αριστερά, που ξεκινά από τους «καθολικούς και φθάνει μέχρι τους ριζοσπάστες».

Keywords
Τυχαία Θέματα